Wednesday, December 26, 2012

Tahun Dua Ribu Tiga Belas

Harapan ... harapan aku agar segalanya berjalan lancar.

ya itu sahaja!

Ya Allah Perkenankanlah segala hajat dan cita cita aku ya Allah..... Hanya pada Engkau aku mohon ....

Selamat Tahun Baru Semua! Semoga segala hajat dan cita cita tercapai..... Amin

Tuesday, December 25, 2012

Bujang lapok bab belacan



lol i love this part so much hahaha apa daa punya semua.... sebab belacan nak pancung ....

Dr owh Dr

okay nak dijadikan cerita.. student aku tanya la siapakah kedua gerangan Dr Dr ini... maka
semangat la nak jawapkan.. sebab Dr hensem sebelah kiri adalah bos aku selama 2 sem.. mana kala Dr hensem sebelah kanan... jeng jeng jeng :

aku: (ambil telefon terus dail 07453 ****)
Dr Hensem Sebelah kanan: Assalamualaikum Ya!
aku: Dr saya ni Sharifah, Dr ada kat sana tak
Dr Hensem Sebelah kanan: ya ada, tapi pukul 3 ada hal... cepat datang eh
(jam tunjuk pukul 2.45)

5 minit selepas itu
aku: (isk dah lambat.. lari lari dalam A4 ketuk pintu) knock knock knock
Dr Hensem Sebelah kanan: ya masuk
aku: Dr !  (dengan semangat Buka pintu , Erkkkkk tecabut jantung , tutup pintu, tengok signage kat luar pintu, buka pintu balik, sengeh lebar lebar)

aku: Dr tadi Dr eh angkat phone...
Dr Hensem Sebelah kanan: ah saya la
aku: Maaf Dr saya nak cari Dr Nur Azam
Dr Hensem Sebelah kanan: Dia kat sebelah, awak ke yang nak jumpa
aku: Ya, tapi saya ingat extension tu dengan bilik ni bilik dia, Maaf Dr
Dr Hensem Sebelah kanan: owh macam tu, saya dah boleh gerak la ni...
aku: Ehe dah ... hehe maaf Dr

#facepalm harus ke aku buat muka kerang tu macam tu, apesal la telephone tak bagi salam tak tanya siapa dan main rempuh je... nasib la Dr Azam ada kat sebelah...Dr pun satu... awat la pindah bilik tak buat notice satu dunia tau....

hahhaa ingat balik memang lawak... sebab bukak pintu tutup pintu .. bukak balik .... hahhahaha Terasa diri muda dan ala student... gotohell alish hahaha

Monday, December 24, 2012

Esok


http://www.youtube.com/watch?v=_mPd_SDAryQ
Esok dah 25 december.... dah chrismas... semalam je dah lalu motorcross... banyak benda teringat banyak benda pening belaku dalam minggu ni pada tahun lepas...

aku dah start kusut pasal $$ dan hidup... Kuatkanlah aku Ya Allah... aku tak mampu hadapinya seorang diri... Perkenankanlah Segala doaku



dan belajarlah redha alish... dia yang putuskan, dia juga dah cakap dia tak akan jumpa dan berhubung dengan kau lagi... dia juga cakap dia dah berhubung dengan orang lain... redha la alish ... walaupun hati kau cintakan dia, sayangkan dia..... jika dia juga memahami pengorbanan kau dia akan sentiasa pelihara hubungan ini tapi dia  hanya lihat apa yang telah dia buat dan korbankan.... jangan terus bersedih kerana dia sudahpun bergembira...

Sesungguhnya aku tawakal Ya Allah atas ketentuan kau... aku berserah padaMu .... Lindungi aku Ya Allah

i read this and try to understand








Friday, December 21, 2012

Comel tak

comelkan forest ngan bear.....

up sikit dialog

Bear: Banyak ek rambut sekarang
Forest: Pakai Hair Pro ...

=.="" mana aku letak hair treatment ni... banjir punya pasal la ni...






Thursday, December 20, 2012

Redha dan dua tangkai rose/mawar putih bersama satu tangkai rose/mawar merah



walau ia merupakan paksaan.. dan hadiah sebab berjaya habiskan makanan... terima kasih
maaf ... mulut ni tak reti nak diam tak bermaksud nak membebel, tak bermaksud hendak masuk campur... sesungguhnya hanya kebahagiaan kau yang aku harapkan

hari ini aku benar benar hendak dia tahu aku nak dia bahagia... aku redha bila dengar cerita dia.... sebab aku dah lama rasakan perubahan itu, sejak dia kata dia "KESIAN" pada perempuan tu... telahan hati wanita biasanya tepat, mungkin juga salah, tapi sekiranya itu adatnya maka aku redha .... mungkin satu hari nanti aku juga mampu ikut jejak dan langkah kanda... teruskan hidup dan mengganti apa yang hilang ... satu hari nanti mungkin bahagia akan datang juga walau selama ni bahagia aku dengan adanya engkau .... terima kasih untuk yang terakhir kali ini... aku akan belajar

apa pun harini nak kongsi maksud pemberian bunga macam gambar atas ni

maksud permberian bunga diambil daripada: http://kawanlah.com/home/space.php?uid=24161&do=blog&id=53765


Satu tangkai bunga mawar merah = Cinta pada pandangan pertama atau masih mencintaimu.
Tiga tangkai bunga mawar = Aku mencintai mu
Mawar putih = Mawar putih simbol kepada keikhlasan dan ketulusan hati. Dan jika digabungkan dengan mawar merah, ia membawa makna “kesatuan”
Mawar merah =
Maknanya “saya sayang awak” dan menunjukkan perasaan yang halus dan romantis .

so untuk kes bunga atas ni maksud dia Kesatuan??? apakah............ huhu


Ya Allah bantulah aku untuk redha, bantulah aku untuk teruskan hidup aku, permudahkanlah perjalanan hidup aku

kenapa aku terlalu Merindui dan Mencintai RAJA KAPOOR



20.12.2012 cemburu

semakin mengelak semakin nampak

aku tak kuat, aku tak mampu nak buat seperti tiada apa yang berlaku

20.12.2011 adalah tarikh dimana segala harapan aku letakkan

segala angan angan aku pertaruhkan

macam macam ada dibenak hati aku..

aku cuba melepaskan perasaan marah, sakit yang aku alami, semakin aku cuba.. semakin lemah hati dan perasaan aku...

banyak benda yang berlaku... aku rasa sangat down di kala ini.. tak mampu nak ceritakan pada kawan kawan jauh sekali sanak saudara ... kenapa segalanya tak mudah bagi aku Ya Allah

Aku hanya mampu mohon dari kau....aku belum mampu bangkit... semakin banyak dugaan yang menimpa aku... harini aku cuba cari juga peluang

tapi banyak jalan yang tertutup.. mampukah aku bertahan.. mampukah aku miliki cita cita aku.... Aku Serahkan padamu Allah .. berikanlah aku kasih sayang dan kekuatan Mu

Tuesday, December 18, 2012

Lirik Bloodshed Srikandi Cinta ku + youtube video



Dingin malam tirai kenanganku
Menyerlahkan sekurun ingatan
Terciptalah rimba kehidupan
Percintaan dalam perjuangan

Kesetiaan sebagai bekalan
Bisikan penuh pengharapan
Tiada garis dapat memisahkan
Segalanya kudratMu Tuhan

Alam bagai mengerti
Segala yang terjadi
Embun menitis panas simpati
Pertemuan tiada awal akhir

Perutusan berdarah ku terima
Gugur kuntum di tengah halaman
Medan ini kurasakan sepi
Terpaku pilu

Ku semaikan pepohon kemboja
Yang bunganya adalah hati ku
Semadilah dalam kedamaian
Semangatku tetap bersamamu

Kan ku usung oh! jenazah cinta
Semadikan nisan kasih suci
Semangatmu tetap bersamaku
Selama pasti

Debu malam meragut kenangan
Menyedarkan dari lamunanku
Percintaan dalam perjuangan
Kau abadi Srikandi Cintaku

#aku suka nota dekat bahagian bridge lagu ni je.....

Monday, December 17, 2012

Tak ada hati


serius aku rimas ... rimas dengan semua orang.. aku rasa makin lama makin ramai pulak amik kesempatan .. tapi  aku perasan ni semua sifat pemalas diaorang yang harapkan orang lain..please la aku pun kalau ada problem aku cuba tak susahkan orang lain

yang paling geram sekali

kalau ada bunyik sengal macam ni .. lagi lagi kalau sms

1: Salams
aku: Walaikumsalamwarahmatullahiwabarakatuh
1: Nak mintak tolong boleh?
aku: ya sila nyatakan, insyaAllah kalau boleh
(2 jam lepas tu)
1: awak ni lecturer ke kat uthm?
aku: Apa ya saya boleh bantu
(1 Jam Lepas tu)
1: owh saya ni ada masalah boleh tak tolong
aku: ya boleh tak awak nyatakan bantuan yang awak perlukan ni
(3 Jam Lepas tu)
1: Owh macam ni , saya ni ........ tapi.... awak technician eh?
aku: macam ni la.. awak nak tahu saya ni siapa ke, awak nak mintak bantuan ke atau apa?

aku jumpa budak ni memang kena back hand
sekarang ni dalam list backhand aku ada 2 tutor PPD, UTHM
3 Student master UTHM ... weak sangat.. ko ingat ko tu student lagi ke apa... suap je...
dah la aku kurang gemar cakap dengan orang yang tahap kemahuan terhadap mengusahakan sesuatu amat  minimum...

please la... aku rasa marah sebab aku rasa tak adil

aku syukur masa mula mula dulu aku dapat contract dengan PPD en Mozou ajar saya sekali , seterusnya saya tak pernah mintak tolong dengan dia kecuali plo .... dan kertas soalan... alhamdullilah a little slap on my face was very good for me ... althou masa kat FKMP memang kena jalan sendiri... tapi on that day i learn something too


Tuesday, December 11, 2012

ugi owh bugis


i had a great laugh reading peoples comment... ya la budak zaman sekarang mana reti cakap bugis... last last PM


boleh bukak kelas ni

just wanna keep this for memory

Genap sebulan

10.11.12
11.11.12

aku rasa tak mampu nak tulis apa dah... aku tak mampu pun rasa marah

aku geram sebab tak kira la siapa lelaki lain duduk sebelah aku , walaupun abang aku , aku tak rasa selesa sebab aku dah biasa dia je sebelah aku, dia je duk tidur dalam kereta sebelah aku, dia je selalu makan sebelah aku.. sangat tak selesa ... apa ni... gila betul ke aku ?

Saturday, December 08, 2012

Mohon mendung berlalu


susah untuk segalanya berlalu 
aku terlalu sensitif dikala ini
segala yang kecil pun aku mudah terasa
sebab aku tak mampu nak bawak semua beban ni dekat bahu
yang aku tahu aku kalah segalanya
aku kalah dengan ketentuan yang telah ditetapkan

aku rasa berat nak pikul semua masalah ni, 
aku tak boleh terima perkataan ada hikmah di sebalik semua ni
aku tak nampak lagi hikmahnya
maka baranghal kecil pun terasa 
ini pulak terasa pada benda yang sangat sensitif atas kesilapan sendiri

aku cuma mampu mohon jadi kuat ,
jadi orang yang berbeza
kembali ke alish yang dulu

makin lama aku makin bukan aku
gelak tawa hanya bertahan 5 saat

aku rasa penat sangat, pasal hidup,
aku kusut dengan kerja,
aku kesian kat ibu,
aku dah tak kejar cinta,
aku dah tak cari macam macam benda sekarang

aku tak tau nak selesaikan masalah rezeki ni macam mana
pening pening dan pening.... rasa letih bila fikir

yang aku kejar adalah aku nak LARI

Tuesday, December 04, 2012

Rezeki


Alhamdullilah, aku nak jugak perasan rezeki aku berkat... walaupun sikit aku dapat kongsi kongsi dengan semua orang yang dekat dengan aku, dulu Ayie selalu bising kenapa nak tapao untuk technician sedangkan aku pun buat apa yang boleh untuk dia ....
BUKAN PATUTNYA AKU KE YANG TANYA KENAPA TAK BOLEH..... 

aku ingart lagi dia tanya aku " kenapa nak ajak aida ham makan" dan aku cuma jawap "hanya budi di balas dengan budi" dia marah.... sebab aku nak balas rezeki yang orang pernah bagi aku... selalu aku kusut bila dia tanya, kenapa nak belanja adik angkat dia, kenapa kawan dia

selama ni aku tak jawap sangat.. cuma , mungkin betul apa yang abang Safwan cakap ... aku agak dominant .... tapi aku still rasa bersalah lepas duk bagi arahan pelbagai dekat orang sekeliling.... dulu aku anggap confident level aku terlalu tinggi... tapi sebagai reward aku bagi sesuatu dekat diaorang... bukan senang nak orang senang dengan kita, dan aku tak pernah anggap rugi

dulu aku rasa marah kena sound dengan En Ashari ketua makmal CAD, Dia cakap , kenapa Ek nak kena belanja orang, entah, duit aku selalunya tertakluk untuk keluarga, kalau rezeki ada lebih memang aku akan belanja, sebab kadang kadang kita pun makan rezeki orang. kadang kadang curi gak bekal ham aida dengan erny. bila ada aku akan cuba juga pulang balik sebab aku pernah kenyang dengan ikhsan rezeki orang lain....



Monday, December 03, 2012

Birokrasi dan Rasa Terkilan


Aku tak rasa marah, mak aku jahat cakap jangan tolong lagi, tapi bagi aku ilmu untuk di kongsi.... cuma boleh tolong tak PPD kalau tak nak hire kita orang yang kerja macam hanjing ni sila la hire orang yang tak menyusahkan orang lain.... aku rasa terkilan sebab aku rasa birokrasi ni hanya perosak kualiti....

aku terkilan bukan sebab dia mintak tolong tapi aku terkilan sebab aku rasa aku buat lebih baik

Monday, November 26, 2012

Tampar

aku rasa nak pergi je kat aida sepak dia dua tiga kali... entah lepas baca dua tiga kali memang tak leh nak tahan gelak langsung... 

so jawapan aku kalau tampar tampar manja tu biasa la ikat kasih sebab geram kan.... so setuju jika penuh kasih sayang

tapi kalau dalam masa keadaan kesabaran di uji berkali kali maka jawapan dia no la kan....


adoi.. jawapan pun agak boleh tahan

aku terkejut... rupanya dua tinga kawan aku tampar laki diaorang.. erkk

kalau dapat suami macam Adam, ala cerita adam hawa tu kan best... dia cakap kat Ain.... awak tampar la saya 1000 kali pun , saya akan tunggu awak.... owh suami pemaaf romatik dan penyayang adalah idaman isteri comel cam aku :P awwww

Birokrasi / bureaucracy





bureaucracy [bjʊəˈrɒkrəsɪ]


n pl -cies


1. a system of administration based upon organization into bureaus, division of labour, a hierarchy of authority, etc.: designed to dispose of a large body of work in a routine manner

2. (Government, Politics & Diplomacy) government by such a system

3. (Government, Politics & Diplomacy) government or other officials collectively

4. any administration in which action is impeded by unnecessary official procedures and red tape

Collins English Dictionary – Complete and Unabridged © HarperCollins Publishers 1991, 1994, 1998, 2000, 2003


bunyi penerangan di atas tidak menggambarkan apa yang aku rasa atau apa yang aku lalui. birokrasi bagi aku dan apa yang aku nampak adalah "SALAH GUNA KUASA"

untuk dapatkan sesuatu anda perlu bodek untuk mendapatkannya.... atau sekurang kurangnya dengan puji pujian
untuk naik ke atas anda perlu kenal orang yang penting
untuk menegakkan kebenaran anda haruslah burukkan lawan anda

itu lebih tepat bagi aku. kerana apa yang aku lihat dan lalui adalah segalanya telah tertulis di atas kertas peraturan, pra syarat syarat yang tidak menjamin apa apa kepada orang yang lebih sepatutnya. itu lemah. kerana setelah apa yang dilalui setelah apa yang dilihat... akhirnya ketiga tiga cara diatas tetap menang... SEKIAN


p.s: maaf aku tak reti bodek, tak reti puji, tak reti menunjuk nunjuk. cukup aku jalankan tugas dengan seikhlasnya, mungkin aku tak akan menang selamanya dengan cara aku, tapi aku percaya Allah maha adil.

Sunday, November 25, 2012

Jalan-Jalan


kadang kadang rasa lucu bila orang predict aku selalu keluar berjalan, the truth is ... aku tak suka keluar kalau benda tu tak penting. but to break my oddness .. 1st dec ni rasa pulak nak gi mega tt.. mohon dimurahkan rezeki.

owh okay list of reason:

1. Penat - saya tak suka penat sangat... sebab bila penat jawapannya tidur je nanti.. keluar gi main bowling pun boleh result kepada tahap letih yang amat tinggi ....

2. Duit - aku bukan nak riak... tapi duit aku tanggung jawap aku untuk ibu dan rumah... so aku lagi suka spend beli ikan elok cam senangin, parang, beli daging pun Australian cut... topside ke , beli fresh berries, beli sayur , mushroom... yang penting makanan nampak tak elok.. tapi sihat amat... so jangan harap la nak gi karaoke ke apa ke...

3. Masa - aku leh cakap aku status butler kat umah ni.. i do most of the stuff.. tapi kalau dah keluar tu.. tak dapat la nak manage life elok elok.... alang tak keluar rumah aku dah tak terjuggle...

so sekian.. jgn samakan cara aku release tension macam korang... money time and health is the most important thing for me

Monday, November 19, 2012

30

Umur aku mencecah 30, ada sorang dua kawan yang belum kawin dah start rasa tension sebab tak kawin lagi

aku pulak dah tak tau nak kata apa... memang selama ni aku tak nak kawin awal.. banyak lagi yang belum capai dengan tanggung jawap yang tinggi untuk bersama dengan ibu buat aku rasa lebih relax dari mereka

tidak aku tak kecewa.. kebanyakkan masa aku salahkan diri aku kerana aku terlalu lembut... aku bersedia menerima sesiapa sahaja, aku tak pernah punya teman lelaki yang kaya, kacak, kerana aku sentiasa percaya kebahagiaan terletak kepada rasa tanggungjawap dan kesefahaman

aku idamkan lelaki yang mampu menjaga serba serbi aku, sebab aku pelupa, aku cuma pandai masak, pandai drive laju, rajin cuci kereta aku sendiri

aku dah jumpa lelaki tersebut, lelaki yang gantung setiap baju dia kemas kemas, lelaki yang jemur stokin  pun berpasang pasangan , lelaki yang buat kopi untuk aku masa aku sibuk, lelaki yang datang naik motor bawa yogurt waktu dia sibuk sebab aku kata lapar,  hantar aku pergi mengurut selepas aku jatuh berkali kali, lelaki yang datang melawat aku ketika aku sakit walaupun dia sibuk, lelaki yang sanggup pergi ke 4 kedai untuk cari marker hijau sebab aku complain dah cari kat 3 kedai kat bp semua tak ada color yang aku nak, lelaki yang sanggup belanja aku makan nandos kan jb melaka sebab aku rasa teringin walaupun gaji kami tak tinggi.

mungkin sudah tiada jodoh, pergaduhan demi pergaduhan, ketidaksabaran menguji hubungan itu...cabar demi mencabar akhirnya musnah....

satu kelemahan aku yang aku sedar tapi tidak mampu mengawal adalah cemburu, aku tak mampu untuk dibiarkan suatu soalan tidak berjawap dan kelemahan aku juga aku terlalu mudah memaafkan sehingga aku rasa kesabaran yang aku berikan, kepercayaan yang aku berikan di injak injak.

aku perlu lelaki yang mendampingi aku tahu yang aku sanggup lakukan apa sahaja untuk kegembiraan dia, aku juga sanggup hidup susah senang dengan dia, ya semua tahu aku hidup dengan senang selama ini... tapi aku sanggup kerana tidak tahukah lelaki wanita tidak mahukan lelaki yang perfect, cukup dengan sekadar mampu memberi kebahagiaan yang boleh dicemburui oleh wanita lain....



tidak susah juga untuk jaga aku, hanya perlu setia ... dan menghargai kehadiran aku ..itu sahaja'


bila aku baca post http://pakarcinta.com/blog/kenapa-mesti-bercinta-kalau-tidak-tahu-menghargai-setia/

bagi aku mungkin kebetulan lelaki tu kaya...

diam tak diam semua kenangan hadir dalam mimpi aku hari hari... aku cemburu lihat dia mampu jalani hidup dia tanpa aku... aku cemburu dia mampu lupakan segala, aku cemburu dia mampu buang segalanya pasal aku... tapi aku paling cemburu dia mampu buat semua tu walaupun aku dengan dia dah ada dalam hidup masing masing selama hampir dua tahun...

keluarga aku terlalu inginkan aku bahagia ... maka terima segalanya untuk pastikan aku bahagia dengan dia... segalanya dipermudahkan supaya dia tak susah untuk bersama dengan aku .... mungkin terlalu dipermudahkan kita tak mampu untuk hargainya.....

Ya Dinda cemburukan Kanda.... satu hari nanti saya harap saya boleh kuat seperti awak...

Sunday, November 18, 2012

Redha itu Ikhlas, Pasrah itu menyerah

aku tak pasti apa aku nak tulis, apa yang berlaku telah pun berlaku, aku percaya pada mu Ya Allah, walaupun segalanya dalam keadaan tidak baik untuk aku. aku masih mengharap engkau berikan segala ruang kebaikkan untuk aku... kerja owh kerja, bahagia oh bahagia, sihat owh sihat, dan jodoh owh jodoh...

aku selama seminggu ini amat membenci diri sendiri, 10.11.12 adalah titik noktah segala perjuangan aku, kesabaran aku sering di injak injak, aku akhirnya tumpas akibat hasutan syaitan setelah 25 minit aku menahan... akhirnya .... berakhirlah segala susah payah dan titik peluh perjuangan atas kesabaran aku.....

aku benci kerana aku terlampau mudah memaafkan, aku juga tidak mampu untuk melihat kejahatan orang lain terhadap aku, menyebabkan aku terusan ditindas dan dipergunakan, aku rasa marah sebab orang itu tidak sedar segala pengorbanan aku, haruskah aku sentiasa di cabar, kerana aku tak mampu ingat kejahatan orang kepada aku, ia memakan setiap sisa di hati dan nurani menyebabkan otak tidak mampu berfungsi dengan baik. Ya Allah, bantulah aku.

Thursday, November 15, 2012

update dan lelaki

harus ke aku update... nak tulis apa pun tak tahu... apa yang aku tahu banyak telah belaku.

usahlah alish engkau membuka aib sendiri, aib dia aib kau aib kau aib aku... 


jadi bila kena force update blog terus rasa lost bukan bukan lost yang series ada dekat tv. sebab takkanlah aku harus membuka aib aku sendiri tapi lelaki ....... ya lelaki...

disaat ini la macam macam lelaki wujud.. tapi harus ke suami orang.... why all the good guy always taken?

harus telinga aku dengar lelaki subut 3 kata melalui corong telefon bimbit yang telah sekian kalinya aku tekan reject....

apa pun.... sebenarnya aku nak share episode matlutfi yang paling best

Sunday, October 14, 2012

"Kawan" dan peluang ke dua


tahun ni rasa macam banyak reconnect balik dengan kawan kawan....semua jenis kawan, kawan sekolah, kawan uni, kawan kolej, kawan tempat kerja lama, kawan satu jabatan.  I believed second chance.
tahun ni juga rasa macam kembali ke zaman dulu... 

satu sahaja! 
bila dah umur macam ni dah masa untuk kita berubah, kalau kau tak nak orang layan kau macam tu so jangan buat la apa yang kau buat sekarang (Peringatan ini untuk diri sendiri)
aku tak cakap aku berubah banyak, sebenarnya tak ubah pun... cuma beza dulu dengan sekarang , dulu kalau tak puas hati lawan balik depan depan, walaupun tahu kenyataan tak akan menang sebab aku tak ada geng, tak ada group yang sanggup pertahankan aku....

Trick second chance!
bagi info pelik ..... tengok info tu jalan jauh mana
kalau jalan terlampau jauh sampai junior pun tahu , masa untuk cut off yang terbaik adalah SEKARANG ... cut off disini bermaksud terus berkawan tapi limitkan info diri...

Moral of the story:  kita kenal dia yang dulu, kita tahu dia yang dulu. simple trick macam ni boleh bantu kita. bagi aku tak kisah pun kena kutuk ke kena perli ke, orang guna lawak kasar ke... 
all i did = SMILE.. because that helps me to rechoose and rediscover my second chance window... for you .... 
sebab aku reconnect adalah untuk ukhwah ...bukan untuk pergunakan kawan, bukan nak jual barang, bukan nak guna pakai dan jadi hak milik sendiri barang kawan, bukan nak menganjing,  jauh sekali untuk berlagak ...

dah masuk 3 tahun lebih aku balik batu pahat lepas tinggal kat JB almost 7 years ..... aku tak rasa tertinggal apa apa pun

sebab hati ibu aku sentiasa dulukan.... dulu masa aku sekolah rules ibu jangan keluar ke apa semua tolak tepi.... so ya maaf kawan kalau aku bagi banyak sangat alasan... sebab sekarang aku dah mula bezakan mana yang patut didahulukan .... Aku , Ibu dan Keluarga aku 

apa pun: http://www.youtube.com/watch?v=KagvExF-ijc

sebenarnya tak lawak pun bila kau cakap dengan aku "kelakar ek kita dulu gaduh macam apa" sebab kau tak laluinya, kau tak rasa apa perasaan di bezakan, di pulau dan di bully

sebenarnya tak lawak pun bila kau cakap "sorry la dulu aku .... tapi lawak dowh"

sebenarnya tak lawak pun kau belagak... kita semua dah kerja... ada yang lebih ada yang kurang... ko fikir sikit hati perasaan pada orang yang kurang... contoh aku.. nak keluar dengan kawan sekolah aku bawak kancil... reality check walau tayar dah tak ada bunga clutch plate dah keras

sebenarnya kau sekarang perlu dulukan diri kau... tak payah sibuk sangat drama good good.... kau tahu siapa kau... hentikan la burukkan orang lain yang rapat dengan kau... aku tak sampai hati bila orang mengadu pasal kau... sebab aku pun dah dengar cerita tu dari kau pasal dia... you so sick i think you should stop put on that thick mask


Saturday, September 15, 2012

Cinta mengatasi wang ringgit


Hish bersawang.... dah lama tak tulis apa apa...

sweetkan gambar atas ni,

sebenarnya aku terkejut masa post gambar ni, terdetik kat hati mesti ramai perempuan yang like.... tengok tengok lelaki yang ramai like.... antara aku yang bodoh atau memang trend zaman sekarang tak mampu nak terima lelaki yang tak ada wang ringgit, tak ramai yang sanggup. 

tapi yang mengecewakan aku bila makin ramai lelaki yang ingat perempuan semua nakkan $$$... dalam diam sebenarnya trend zaman sekarang wanita bekerja yang banyak cover untuk lelaki. saya percaya mereka sanggup kerana menerima lelaki yang berikan perhatian dan kasih sayang yang mana lelaki berwang tak mampu nak beri... iaitu kasih sayang sejati dan perhatian.

tapi alangkah sedih jiwa dan raga jika setelah apa yang kau buat untuk dia ; kasih sayang tu masih jauh dari pandangan mata. sedang sibuk kamu menjadi sesetia yang boleh, sedang kamu belajar mengawal diri dari berjumpa diri dengan orang lain diluar sana, batasi segala pergaulan yang ada untuk cinta kamu tapi dia hari demi hari ada sahaja yang melunturkan perasaan tersebut. hari demi hari ada sahaja yang mencari kebahagian dan menambah luka di hati kamu.

cinta adalah sesuatu yang unik sebab perempuan yang mencari cinta selalunya kekurangan cinta tersebut.
nasihat aku bukan mudah untuk aku sendiri buat: KAHWINILAH LELAKI YANG MENYAYANGI KAMU bukan sebaliknya. aku pasti ramai yang pernah dengar kenyataan tersebut. selagi masih termampu pergilah cari lelaki tersebut. aku pasti itu adalah satu satunya perkara yang boleh membuatkkan kita wanita bahagia.... maka cinta boleh mengatasi wang ringgit. 

aku cukup serik dengar perkataan tawar hati, sebab aku takut aku yang tawar hati

enough said.... tolong la mencintai wanita yang bakal menjadi ibu kepada anak anda setulus hati, itu perkara yang bukan mudah, aku tak percaya kita boleh nak mengharungi keadaan mengandung dalam kesedihan dan sendirian, aku just terbayang kalau waktu bercinta pun dah mengalami masaalah tersebut macam mana nanti. Wanita... tolonglah... sebelum terlambat , sebelum bertunang atau berkahwin dengan orang yang tidak perdulikan kita, carilah yang mencintai seadaanya kamu, memahami kamu dan boleh mengembirakan kamu.

iklan: Forum perdana harini jawap .. kenapa wanita pendek sedikit akalnya .. Jawapan: Sebab period tak boleh solat .. maka banyakkan ganti dan bersedekah dan cari suami yang sabar, memahami dan pemaaf ... errrk tersedak.... tak ada tulis duit kan hahahahah

Sunday, June 17, 2012

Happy Father's Day


nothing much to say... you the greatest in the world.. i miss you and i really miss you ....

so many things to tell you but mostly might disappoint you..

Ya Allah tempatkan walid-ku bersama orang orang yang beriman... di sebaik baik jannah yang  Engkau boleh berikan kepadanya.... <3 walid.... I'm Sorry ... Love You....



Saturday, March 31, 2012

Back to my final year in UTM

lol.... was cleaning up my room.... found a box of sugar cube( AIESEC term for memorial memo ??? not sure..) anyway.. my final year roommate was Doria... it was memorable...

few thing that i remember was

1. having dinner at agus most of the time
2. Doria and old town/ starbucks habit
3. she always tell story about her day with the children ( high-school students where she had her internship )
4. in bulan puasa she able to coupe very well without sahur...

and this :

Thursday, March 22, 2012

Honda CR-Z Hybrid

untuk mereka yang order pada bulan december sudah tentu gembira sakan sekarang sebab kereta dah keluar... untuk si cheapskate yang sekarang berpindah dari booking nombor ke running number padan muka.. tunggu sampai hidung berdarah inspection dah siap, tapi no plate hang mana no plate



apa pun... meh sneakpeak CR-Z in milano red.... huahuahua

dan aku boleh menangis sebab kenyataan JNM369 aku di rembat :(

Thursday, January 26, 2012

I miss my warm sunny days


It is never an easy task to keep everything hold up in your emotional sleeves... especially when you has been handling things around differently thou nobody actually notice it... I finally decide to write something up to lift the heavy burden on my shoulder... which instantly reminds me of Hans Isaac and erra issues back then... FGS

It has been a month now... I am not sure will it tear fully apart or this is just hell off a rocky turn ... I am not even sure which path should I choose and will it be a smooth ride...

I stop asking from HIM this few days. It is not that I disbelieve but I think I should just stop ... embarrassed, ironically ridiculous. 

Listed down few things on what I should stop. But to tell the truth... it already was, even before I start listing it up...

I was thinking of a gateway ... alone... but thinking of even going to petrol station 15 minute away already piss mum off, I just switch it off... 

It does break my heart when people already decide for me that I have to stay here... almost 3 years now since walid left us... the funny thing about a talk... a talk is just a talk... naturally they tell you they didn’t force you... and you make your own choices but then later on that exact moment a statement as "well you live here and soon both of you will have to face the same thing all over again"... and it is funny how people can be defensive but when you trying to put your own words to it.. The word immature comes straightway to your face...

the most disappointing was when you try so hard, you provide everything without thinking of your own happiness and needs was easily come down too "satu sen pun tak guna"... was rather disappointing. 

Seeing other people can’t even stand staying in Batu Pahat more than 5 days was amusing. Especially with those words and judgements. Much more hurtful if they didn't lift any burden but keep putting in and still everything went well... 

What more can disappoint you when your plan is indeed only a plan... 

A month of coldness
A plan which is just a plan
A talk which breaks you more
Keep praying 
Keep think about positive things
and yet you still have to pretend that everything went well...

OKAY ALRIGHT

I am trying so hard ... 

It is that easy for people to keep giving advices … which later comes down to … pray hard to HIM….

It’s getting lonely all of sudden… my happiness was stripped away and yet to return … I guess… yes I know… everything happen for a reason… I miss him... That’s all I can say… I wish to talk to somebody… and the person just listens to me…

Funny… I always complain how he always called to listen and just listen to my story every night...even venting out sometimes …  memories indeed can’t be erase… 

I miss my warm sunny day

Blog baru

pergh haru biru di kala kusut kusut duk rumah ni... maka oleh kerana aku tak ada camera dan dapur yang cantik.. maka blog ajalah yang mampu cerita... jeng jeng jeng

HAKU HADE BELOG BARU