Thursday, October 27, 2011

CMT off CELCOM - UPAX -macammana- how to

ngaa akhirnya.. dulu macam senang je nak subscribe CMT ni .. percaya tak aku cuba sampai seminggu nak off kan benda alah ni gara gara memang guna prepaid nak save budget konon tapi kena telah RM1 seminggu...


oleh kerana tahap kekacakkan aku kurang maka aku masih guna UPAX dari masa aku belajar dulu... hahaha nasib ul bagi tau ada upax free dulu.. sampai sekarang pakai still harga cam dulu... ahaks nak masuk 30 dah ni

ngaa okay... untuk off kan dia... follow ni .. memula dail

*118#

pastu pilih
3. the cube

pastu pilih
6. music cube

pastu pilih
2.CMT

Pastu pilih
7. unsubscribe

jangggggg akhirnya... erkkk tgk tu kat screen tu.... nak langgan ON CMT je nak off punya payah.. apa pun jimat 4-5 ringgit sebulan :D




Tuesday, October 18, 2011

Jalan Batu Pahat ke Parit Raja/Kluang

Hari hari ada kemalangan.. sekarang nak pergi kerja 6.50pagi dah keluar rumah... hari tu ada gak accident.... lepas tgk construction bermula .. dah tak pernah dah keluar lambat dari 7... takut lambat sampai tempat kerja.. nak hantar sarah lagi.. tapi minggu lepas memang serius seram... tak student mesti lecturer yang accident, staff lagi....

ok aku syukur dia bakal siapkan. aku harap janganlah siapkan macam dulu. kualiti jalan macam haram. accident bertambah jugak.... tak kira lah berapa ops sikap nak buat ke apa.. tapi kalau kondisi jalan + dengan pemandu kepala batu memang la accident....

ok dengar cerita... bab dengar cerita ni, macam macam cerita boleh dengar tak tau mana satu yang betul...kita joyah joyah kat sini sambil panaskan bontot kita yang tengah pending ni... benar atau tidak kita serahkan kepada mereka

Cerita pertama: Alkisah pemaju pemaju besar menyalahkan JayKayeeR kerana mahu bagi projek tersebut kepada kontraktor kecil sekitar batu pahat. mereka pasti jika mereka yang jalankan projek tersebut maka tidak akan dan mungkin menghadapi masalah sedemikian

cerita kedua:
maka dengan itu JayKayeeR menyalahkan pula kontraktor sebelum ini dimana tidak mengikut plan pembangunan dan jangka masa yang telah di tetapkan.

cerita ketiga: penduduk kawasan sekitar projek pembagunan jalan tersebut pula mula berang dengan keadaan jalan yang umpama menempah maut... maka setelah wujudnya mereka yang perihati menubuhkan muka Kami Mahu Jalan Batu Pahat - Kluang Disiapkan ni Facebook... maka wujud pula cerita whYBee gajah hadapan mata tak nampak, dan negara konon konon je maju

cerita aku... ni apa yang aku rasa sebenarnya .. tolak sana sini pun tak guna.... cuma harap kontaktor kali ini jujur dan kualiti tar lebih baik sebab tanah tanah gambut + lembah macam kat johor ni rasa base dan sub base kenalah lebih tebal sebelum letak lapisan asphalt yang terakhir.... dan kalau aku jadi whYBee aku pun kusut... bagi salah salah kontraktor kita gak yang kena... jadi JayKayeeR jgn cakap la kalau sedara confirm dah kena bising ni... 'wei ko kerja JayKayeeR apa citer wei'... .. alang alang korang bengang sangat... pergi je jumpa whYBee, JayKayeeR ramai ramai... kan orang Malaysia sekarang dah pandai habis bab bersih membersih, reform mereform .... benda ni berkaitan nyawa ni... apa kata bantu kami ni pula.. tabek spring la

untuk mereka yang tak reti nak berkata kata sangat dan comment banyak banyak apa lagi... jom ramai ramai join dan post maklumat accident, lecongan baru DSB


post la kejadian yang belaku sekitar sekurang-kurangnya kita ada log dan oleh kerana selalunya aku drive sorang mana ada masa nak amik gambar.... jadi tunaikan jasa anda menambah log untuk perhatian semua rakyat lain.. untuk JayKayeeR, kontraktor , whYBee , dan rakyat juga akhirnya