Saturday, February 26, 2011

Alangkah Indah Jika..... masa untuk account balancing lama lagi

Alangkah indah.....

1. Kalau aku ada banyak lagi partime job sampai tido pun tak lena dihujani due-date yang melambak + menangis teresak-esak sebab kusut tahap max... (walaupun sekarang ada 2 side project due dalam tangan)

2. Masih belajar dan tak payah susah susah fikir pasal hutang.... (monthly essential pun tak lepas lagi pulak core macam ptpenipus, tu pun dulu dapat pt bayar duit kereta sendiri... hmm)

3. Pending/contingency expenses tidak wujud (tiba tiba printer rosak, tayar minta ganti, roadtax mati, handphone rosak, baby shower, wedding invitation bla bla bla)

4. kawin dengan millionare.. beli Nissan 370z by cash.. pergi travel sini dan sana (hallo jangan mimpi disiang hari ok)

5. Jalani hidup dengan tenang

dah cukup-cukuplah berangan.. buat jiwa kacau je

meh kita overview sikit monthly expenses aku... bagi sesetengah orang benda ni PNC... tapi untuk adik adik yang masih belajar disana:
biar akak tunjukkan langit bila dah habis belajar ni tinggi ke rendah wink wink


Just for your note:
Credit - adalah bill yang akan sampai bulan march
Debit - gaji pada bulan february (dengan riaknya... ye dulu masa belajar pun melambak parttime sampai dua dua tak terkejar...
ASB
- tu poyo je tu.. selalu tak sempat masuk pun hohoho
HSBC+TUNE - VISA debit yang perlu ada
moral,tips and advices of the story hari ini:

1. silalah berbelanja dengan berhati hati... kurangkan monthly expenses.... (nasib aku bukan kaki jalan-jalan, lepak-lepak dengan kawan kawan, beli barang berjenama, gila gadget dan overhaul kereta walaupun kadang-kadang gatal buat top-set segala)

2. Sentiasa simpan sedikit dalam debit visa untuk contingency
(Gaji tak jadi nak masuk on time, beranak, accident, masuk hospital, kucing sakit-vets mahal ok kat BP ni bukan semua klinik haiwan kerajaan support macam klinik kat jb,lepas tu tiba tiba nak download bleach, paypal atau operasi merawat jiwa kacau)

3. Sentiasa back up dalam ASB: bila dapat pt dan duit dari mak ayah tu at-least sebulan masukkan RM50 dalam asb.... bayangkan korang study kat U 2 tahun = 24 bulan maka 24*RM50=RM1200... yang paling penting.. bila nak keluarkan menyusahkan.. kena beratur la, cap jari la.. haih nyusah je (duit yang aku simpan masa belajar dulu.. cover duit kereta untuk masa aku belum ada kerja.....)

4. Jangan keluar kalau tak penting.. percaya atau tak.. selama aku hiduplah... sekali je keluar dengan kawan kawan atleast habis RM50-RM200 (movie, minyak, makan, ternampak dan terambil- tapi kat JB lah kalau kat BP paling busuk memang RM50)... kalau gatal sangat nak keluar cuba jangan pergi shopping complex... sebaliknya naik bukit, jogging kat tasik Y, gi minyak beku main layang layang, dataran bp ke...dll.

5. Hargai setiap sen yang ada.... kalau rajin buat macam aku.. duit syiling semua masuk tabung.. bila sesak cari duit yang keluar tahun 1990 keatas je... duit lama simpan... aku siap ada tabung 10sen, 20sen, 50sen, dan lain lain sen.. atau tukarlah duit.. simpan dalam bentuk pound ke euro ke... memang rugi kadang kadang tapi sila pandai pandai pilih masa jual beli tu...nak lebih baik... beli emas dinar .... (dulu masa duk JB rajin pergi singapore, duit baki lepas cross border tak payahlah cepat cepat tukar balik.. relax je... )

tu je lah tips contingency... kalau ada nak tambah silakan tulis di bawah... sharing is caring
______________________________

off track stories 1 : i always find it amusing to read non-malay students email or post responds... don't get it wrong.... i like how they compose their email or post :

Example 1:
Example 2:
lol amusing....
off track stories 2 : I don't understand why people can't sit still if others is having a smooth flow life... tak lah kata regret re-activating FB... but i feels like people dislike you (simply hating you) just because they living their life in a normal boring flow.... take up the challenge la... tgk ko leh tak tutup FB sebulan macam aku hahaha :P

off track stories 3 : Good advice for me
Nice....Roger and out peeps... have a nice weekend- sunday masih ada :P

Aizdean

Kalau bukan pasal Muhaimin aku tak tau pun kewujudan aizdean ni...thanks muhaimi sebab post kat FB... kalay post yang sebelum ni saya share video lisa halim... Indonesian + Japanese mix breed... Aizdean ni pure orang Malaysia la :D

check his web at: http://www.aizdean.com/

so korang leh judge sendiri kalau nak judge la :


so kalau nak aku suggest mesti lah lagu dia yang bawah ni mou ichido... > yeah sekali lagi .... but.. tak jumpa yang HQ so korang dengar je la yang ni




ni snippet berita dari tv3

Say good bye/Lisa Halim





the lyrics is unbearably for me to explain to you... nice lyrics... i do try to find the lyrics but not anywhere to be found...but you guys can find its translation easily...

Thursday, February 24, 2011

Fuhh Reactivate




Yup finally... i completed my 1 month challenge... it is not that hard after all.

okay i lied i escape to another realm

anyway ... i do want to aplogize for lying thou... i keep telling people i just opt it out because i need space and time for work and my head but ... each time i tell anyone who text, called, emailed or ask (thanks really appreciates and feels happy to know that people do care.. huggiesss) but seems like no one believe me... so i lie around... a little... sukoshiii ngaa.... but hey am back in business, sorry and thanks :D wink wink love you guys loads :P

so here is my new hype... just for coming back .... anyway : i'm Coming Home :P



Wednesday, February 23, 2011

Campus Election/ Pilihan Raya Kampus dan Hash tag #prkampus



The report on campus election can't be taken lightly. Take yoUTeeM issue as example: Read Article 1 and article 2... it is clear that in some universities students are not well aware of why it is so important to vote and as for me is Pro-M (Pro Mahasiswa) to won the election. As an alumnae for yoUTeeM i strongly believe it happen because our campus is well equipped and we don't have much problem getting around and feeling satisfied... as i myself never have that much complain when i was a student there.

i am now working at local university in my home town... And i cant felt more curious why my students taken this election lightly ... i received tons of complain
(Food, Residential college, wifi, rules, summons, etc etc)... but according to the result from the election as if they rather go with the flow rather than go against it....

i think they should really list down serious issues and bring it forward... it is important for future students and it is important for the university because if senior student is not satisfied.. how about the juniors.... we talking about sustaining here... the campus is expanding and that's is the ever good news for them. but what about those complaints?....pick sample: Food... owh i can't bare it if i were them...and for some who do own transport this is not an issue.. how about those who survive with public transport?... and seriously you should see their summon ticket... it is like a rules book:
Copied from: http://faizlaster.blogspot.com/2009/04/notis-saman.html

i reckon the authorities have few summons book they bring around as this is only for - how you represent yourself :D

i totally agree with this video: (Ye ni pun jumpa dekat blog paih - hoh =.="')



so it is about time for people really think not only for them but for the future students in respective campus..... Kalau election Negara ni sudah lain tahap kena fikir betul betul ok :P

saje nak tunjuk interesting tweets yang aku retweet around campus election week.... (kalau korang nak tengok result dan news lain lain pasal pilihan raya kampus ni siapa yang ada twitter boleh search guna Hash tag - #prkampus)

So boleh agakkan Uni mana Pro Aspirasi menang?

Sunday, February 20, 2011

Owh Sedapnya laksa sarawak


Yerp hujung minggu kali ni tidak dihabiskan sepenuhnya seperti biasa... harini rumah saya di-invade oleh dua makhluk asing... Lin dengan Epi.... hoho pepagi lagi dah cari santan perah untuk diaorang .... misi diaorang harini untuk masakkan laksa sarawak untuk ehem ehem diaorang iaitu Classmate, block mate...dan segala mate akan dapat rasa masakkan istimewa diaorang harini... dan seperti biasa saya pun manjang nyemak tengok diaorang masak... ngaa ....

parents diaorang hantar rempah khas ni dari sarawak:
ngaa oleh kerana ibu request nak rasa.... jadi ibulah rasmikan makanan diaorang nih... tertonggeng-tonggeng ibu puji diaorang dan seperti biasa diaorang pun kembang tahap max...
emmm yum yumkan gambar atas ni, ni lah dia final output Laksa sarawak yang diaroang bertungkus lumus buat dari 11 pagi sampailah pukul 5 petang tadi


tengok gambar bawah ni.. bukti bertapa banyaknya laksa yang dah siap dibungkus individual khas untuk kawan kawan diaorang...
muka masing masing letih gila
saya pun apa lagi ... sibuk nak masuk dalam gambar sekali
mesti diaorang happy gila dapat makan laksa sarawak.. padahal cuti sem dah dekat dah.... balik dari hantar mereka kat TDI aku terus post pix ni... sebab tengok ahh Lin tu camera bawak, beg camera bawak... step by step gambar buat laksa satu pun tak de... ngaa...macam mana pun saya dan ibu mengucapkan ribuan terima kasih tinggalkan laksa untuk kitaorang dekat rumah ni :D

Nota kaki 1: Thanks untuk laksa
Nota kaki 2: sapa kata jadi tolong tengok tak penat

Nota kaki yang tak ada kena mengena dengan post ni:
Thanks kat at sebab doakan saya harini.. walaupun tidak menjadi kenyataan sebab on-the-way balik ada sesuatu telah berlaku.... haha :D

Saturday, February 19, 2011

Cerita Twitter dan Cerita Pasal Paih


eceh saje je.. selama ni ada twitter no tweet aku jarang nak gerak sebab rajin RT je.. so number memang tak naik naik ... cam ne pun last last sampai gak nombor ke 1000 and yus pun cadangkan masuk kat blog.... but sempena dah sampai 1000 tu maka background pun perlu disalin....

background asal


background baru

Cerita pasal paih

tengok apa dia tulis pasal aku ni... sabar je lah bebudak zaman sekarang ni... ahhh tak terasa tak terasa... si Faiz ni hmm ... suka datang kelas lambat, lepas tu masuk slow slow budget aku tak nampak dia masuk kelas lambat.. suka buka blog dia pasal playlist dia ada lagu Amy Macdonald so dengan bangganya.... aku selalu buka blog dia sebab playlist dia je.... mmm nampak memang ganas tapi boleh tahan lembut hati.. cakap sikit pun merajuk hohoho (tapi rasa macam student zaman sekarang memang kurang boleh tegur wink wink).... Thanks kat dia sebab buat review dan sempat kipas saya kadang-kadang... thanks kat korang yang lain-lain juga.. rajin tul sebut saya kat blog dan siap hantar assignment pun dalam blog post... thanks dan saya doakan kamu semua mmm cam ne nak cakap... haa omputeh kata "graduate with flying colors" :D (^.^)v

Friday, February 18, 2011

Google Map Man

gambar atas ni entah kenapa sorang tokyo sorang osaka dan saya pun gatal tukar jadi kyoto:P

yeah punya jeles guten kata dia pergi makan dekat parit raja darat ..harini dapat juga cari orang teman makan... bukan tak boleh gi sorang cuma kat situ kalau pergi sorang macam weird pulak.. biasa mesti pengunjung datang secara berkumpulan dan biasanya lebih dari dua orang...

so harini aku nak kenalkan kat korang google man... saya cakap pasal apa? kalau kamu selalu buka google map kamu akan nampak
abang yang baju kuning ni

abang baju kuning ni berfungsi dengan baik kalau jalan kat dalam googlemap tu di highlight kaler biru.. kalau ada dot dot biru je tak leh lah tgk 360D view. (sofar saya guna kalau nak turun singapore bila just nak pastikan landmark apa bila nak jalan ke situ.. jadi tak sesat)..... tapi ....

untuk demo ni saya pilih Shibuya sebab Hachiko duk kat Shibuya
Contohnya sekarang saya drag googleman tu ke KFC terdekat dengan Shibuya station
kalau awak perhatikan betul betul gambar atas ni ada point yang hijau tu betul betul atas logo kfc... dan dia akan tunjukkan snippet pemandangan yang kita pilih tu..... let say saya lepaskan pointer saya
dia akan terus bawak kita je jalan tu..

Pada gambar: sebelah kanan bawah akan tunjukkan map asal yang kita click.. sebelah kiri atas akan tunjukkan arah mana kita sedang menghadap.. barat timur utara selatan.. so oleh kerana saya nak tengok apa yang ada dekat depan KFC tu saya rotate guna mouse sampai tanda north tu sekarang 180D dari point asal.. sila tengok beza point arah gambar atas dan gambar bawah ni
bergunakan?... sebenarnya bagi saya agak bahayalah benda ni...contohnya saya ni pengganas.... saya boleh plan nak lari lalu mana lepas tinggalkan bom ke apa.. betul tak...? mungkin imiginasi saya terlalu tinggi :P

kalau awak rasa nak jalan jalan kat area Shibuya atau tempat pilihan awak.. sila menghadapkan diri anda ke arah jalan raya... lalukan mouse anda ke jalan raya... lepastu akan timbul benda cam bawah ni
sekarang bolehlah pilih nak click arah jalan yang mana.... kalau dah tau internet connection tu slow... jalan lah sikit sikit per click pada arrow atas ni... tapi kalau ok je awak cuma drag cursor macam biasa.....boleh berhenti mana mana dah buat 360D view bila bila masa.
contohnya saya click 5 kali ke arah kiri jalan tu tiba tiba jumpa 7 eleven

selamat mencuba jalan jalan di negara orang.. tak dapat pergi google map pun okaykan :D

Nota poyo: Ibu saya panggil saya Ahsu harini... kalau awak ada kawan bugis.. cuba tanya dia apa maksud ahsu... hint dia... woof woof :P

Sony Ericsson XPERIA Play video demo



hoho HP poyo....

sebenarnya aku nak cakap Sony Ericsson poyo

aku baru nak simpan duit untuk beli sony erisson XPERIA ARC



tapi dia dah keluarkan pulak XPERIA NEO dan PRO




follow link bawah ni nak tgk beza ARC dengan PRO
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3779&idPhone2=3619

hurm... rindu motorolaV9 aku.. tak ada rezeki lagi... just love how sleek it was... macam sekarang walau pun xperia pro dengan neo memang aku suka sebab aku rajin videocall tapi arc memang sleek gila... lg pun kalau ada rezeki oneday dapat balik V9 aku.. tu pun leh videocall gak... i just wish... sekarang sejak tinggal satu HP ni rasa macam pelik pulak :D

mungkinkan esok aku boleh kembali seperti biasa? lagi 5 hari dah genap dua bulan aku cam ni =.="'

Thursday, February 17, 2011

T-shirt ordered arrived :D

So hari ini T-shirt yang aku order dari kedah dah sampai.... tinggal tunggu sedua delivery je lagi...


and sapa yang mintak belanja tu.. sorry minggu ni tak ada good news la :D minggu depan pun tak sure lagi... tah tah bulan depan.. yeah that how freelancer survive :D... macam mana pun.. sesiapa yang baca blog post ni.. have a nice day and take care :D ... hari yang sangat sedih ...

Wednesday, February 16, 2011

Balas dendam MC'D dan Kereta kemik?

so minggu ni minggu balas dendam makan Mc'D [dah lama gila tak makan Mc'd... Sebulan lebih la rupanya] dan juga minggu bila timbang berat badan... bising pada diri sendiri.... Balik ni timbang rupanya dah naik 3 kg lagi... haih memang jgn harap lah diet.. buang karen

sebenarnya aku ada masalah nak order Mc'D sekarang.. nak sausage mc muffin ke nak sausage yang ada chicken roll tu.. last last order dua dua.. sumbat isi dalam satu burger.. jadi macam burger bawah ni...haha.. ni kes satu hari tu bangun tido lapar gila tapi kelas pukul 8 pagi.... ah benci hari isnin... sebab kelas sampai kul 2.... non stop... maka Mc'D jadi sasaran... selalu tapau sebab takut tak habis makan [semestinya perasan je tu.. sebab akhirnya habis juga... yum yum kan]

chicken sausage, egg, chicken roll
tadi plan nak makan nasi arab kat g3.. selepas buat beberapa panggilan, malangnya tiada yang boleh meneman. oleh kerana nasi arab g3 tu tak sedap bila tapau... aku patahkan niat dan... terus teringat.. harini kena gi maybank sebab nak tolong at, kena photocopy document yang sepatutnya bukan kerja aku dan akhirnya aku drive thru... guess what since prosperity burger was first introduce to Malaysian market... am still unable to decide... whether to order chicken or beef... at the end, as usual.. aku order dua dua terus... makan dalam kereta sambil tunggu segala process photocopy selesai....

tau tak korang?, dulu prosprity burger yang chicken dia tak letak bawang tau tapi dia letak bellpepper... mungkin sebab tu dulu aku suka order yang chicken... selepas habiskan dua dua sekali burger... aku rasa tahun depan aku dah tau nak order yang mana... segoikan segoikan ngaa... memanglah segoi...



erk aku rajin basuh kereta sekarang... seminggu dua 3 kali kalau mengadap hujan lebat.. konon konon untuk tampilkan peribadi lebih comel...tiba tiba aku sampai rumah aku terasa nak tgk depan... eh kemek? rasa baru isnin lepas aku basuh kereta tak perasan pun kemek ni.... lagi satu aku memang bawak kereta laju .. memang minggu lepas hampir accident tapi aku ada habit.. kalau parking tu nampak sempit aku suka parking bontot kereta dulu... apesal depan kemik ni ? hmm macam bentuk motor atau tiang.. aku duk jugaklah fikir mana tau minggu lepas ke apa ke ada orang langgar aku, aku yg tak ingat.... oleh kerana aku memang selalu orang je yang langgar aku dan aku tak langgar orang... aku rasa bengang tiba tiba

untuk mencari jawapan aku tanya anak sedara aku dulu.. biasalah mesti aim yang tak ada lesen dulu... lepas tu .... aku tunggu ibu ... tunggu punya tunggu ...

sekali ibu jawap.. "oh aaa ibu lupa tarik handbrake(a.k.a e-brake)".. kereta tu jalan sendiri langgar tiang...
location: area bukit dekat dengan umah aku ni haa... nasib tak masuk longkang.. hurm sedih aku tengok boyfriend aku tu makin lama makin banyak kemiknya :(.... dahlah pintu tak sempat nak ganti lagi... wiper belakang kena rembat... sabarlah babe... dan... patut ke aku diet ni.. dah gemuk sangat ni?

Nota Riak: anak sedara aku buat statement mengada-ngada balik sekolah tadi
"ti -ish, kita tak suka lah.. semua orang tanya pasal ti-ish.. sara dah minggu keberapa sekolah kat sini, masih ada yang tanya sara ni anak sedara ti-ish ke" jawapan aku "biasalah ti-ish kat sekolah bad girl... comel dan emo.. haha kesian sara, nasib mr sia, miss ong dengan mr yap dah tak ngajar kat convent lagi.. kalau tak...mesti makin tension sara".... lalala.... sebenarnya cikgu-cikgu memang ingatlah muka kita... kita yang kadang kadang teruk.. muka cikgu dengan lecturer sendiri pun tak ingat :D...

Sunday, February 13, 2011

Get Data Back dan selipar ninakimi

Harini nak cerita pasal GetBack Data....

fuhhh punya lah aku busykan diri buat kerja hujung minggu ni mana tau aku boleh delete file kerja aku... kerja gila... patut lah tiba tiba ada 12gb free space... sebab memang setiap malam sebelum aku tidor mesti aku buat ccleaner dengan disk clean up (hasil dari download, tengok dan delete)...

semalam buat fragmentation.. itu rutine mingguan untuk lappy aku yang berkerja keras dan sentiasa di heret sini sana.... aku masih tunggu process copy dari petang tadi (sebenarnya sebab folder tu yang gila bapak besar) ...

and yes! this is not the reason why i failed to upload students labsheet dekat author - Maaf ye students degree aku yang section 2 dan 3... huhu ... uwa sakit pinggang tunggu.... kerja aku masuk dapur makan masak makan masak...

so ni snippet program tersebut.. yang sebelah kanan tu adalah list file yang aku dah delete...
yang kiri tu macam biasalah dia listkan semua sekali...folder dari mana ko delete

aku selalu guna program ni bila dah selalu sangat tersalah delete menatang dalam pendrive dan juga untuk dapatkan maklumat pada harddisk yang dah rosak.... kira kengkonon pengaruh CSI la... buat data forensic.... wink wink sebenarnya ni juga cara macam mana selalu artist kantoi kot... pekedailah yang jahat.. dah ganti hardisk.. biasa orang kaya mana nak hardisk lama.. dia amik pastu dig for info lepas tu jual dekat paparazzi dan mamarazzi... tapi ni aku dah bagi tau korang jangan salah guna pulak.. sebab tu aku tak kasik link mana nak download.... (tanya Mr Google sudah bukan susah nak cari)... fuhhh aku dah tak sabar nak tgk muka lega aku :D... jadi... selamat cari data lama anda :D ... selalu orang tak nak kongsi ilmu ni sebab boleh buat duit... dan aku sangat careless dan tak nak bayar orang buat... so thanks untuk kawan baik aku Hafiz yang bagi tau pasal software ni masa aku rosakkan lappy pertama aku (masa PSM tau sob sob sob - tak dapat pulak tu cari DOC file aku masa tu... nasib jumpa system PSM aku separuh ; moral of the story : ko gi lah format selalu macam aku.. pastu nak cari file makan 4 hari... sebab rosak... jang jang jang. excessive heating.. motherboard meletup... cuba habiskan PSM dalam masa 3 hari)

hint: ko ingat format tak boleh jumpa balik....50 kali format pun leh jumpa ok .... :P

cerita pasal selipar kulit ninakimi pulak

lastly i owned one... tu pun orang bagi so aku terima lah dengan hati yang besar... lama dah nak beli tapi mahal sangat sebab handmade.... yg sebelah kanan ni anak sedara aku punya.. cun kan aku nya yang sebelah kiri... neko miaw miaw... eh ada untuk lelaki jugak...so korang boleh ah follow link ni kalau nak tgk selipar dia (sangat berminat pada yang ikat sampai betis tu tapi.... huhu tak pe la )... ni antara yang aku minat:

p.s Have a nice day peep semoga hari anda least complicated than mine... and

one more thing... i really hate to tell this to people : Grow up and tell the truth no matter how hurtful it was... jangan jadi dayus ok... aku benci orang macam ni... kalau nak lari dari problem ko tu pun ... cukuplah sebulan nak berahsia menipu segala... relax la.... benda dah jadi ...kan senang kalau ko jadi orang yang jujur pada orang lain dan diri sendiri... ada orang ke nak marah marah tuntut itu ini.... pegang lah pada janji.... kalau tak boleh jangan berjanji.... dan jangan poyo sangat... =.="' sebenarnya aku rasa penat.... aku tau kenapa aku selalu lari dari terlalu rapat dengan sesiapa.... sebab at the end.. aku yang selalunya terluka....

Shout out, Bubur jagung dan munchkin

Alkisah punya tensi... uwaaaaaa Streamyx bully saya.... camne pun semalam patut ada shout out juga.. untuk adik angkat aku Chot Faizal - Happy Birthday la poyo :P so birthday dia semalam aku hadiahkan daun pokok duit duit dengan bubur/pengat jagung - alish kacak style...

dan happy birthday untuk Sharifah Hanna.. my naughty nieces so hadiah untuk diaorang semestinya munchkin
.... ngaa yerp.... jangan tak percaya .. budak duaorang ni habiskan 18 pieces .. diaorang dua orang je :D
still tense dah cuba 3 reciepe brownies but i still cant find the one that i really love... so am going to ditch my brownies hunt and start to bake newyork cheese cake this week... lagipun esok cuti so am happy (happy sebab semalam kena tinggal sorang sempat pergi back to back movie - The green hornet, unstoppable & the mechanics )

Friday, February 11, 2011

Shoutout to Abang Dell and At



Happy Belated Birthday to my one and only so called Twin..(Sebab adik beradik muka tak sama sema - we like the only sibling which look similar to each other). OP Syed... A.K.A sahab :D lol...

aku tak ada twin tapi kalau korang scroll kat page ni korang akan dapat jumpa seseorang muka macam aku.. yeah... Semoga disampaikan segala hajat dan cita cita, dimurahkan rezeki dan sihat sentiasa... Love you Bro.... hugs

Dan Thanks dekat At sebab bagi toblerone :D ngee... sangat happy dapat cokelat......

oleh kerana cokelat untuk makan dah ada.. so hari ni singgah beli cokelat untuk buat cookies dengan brownies je.. happy sangat sebab Dapat cokelat.... Thanks dan Maaf tak dapat nak properly thank you for it....

yeah chocolate-chip untuk cookies dah ada dan brownies dah ada.. dua peket lagi sebab buy one free one... and toblerone untuk santapan kegembiraan pun dah ada..... yeay fridge personal aku makin penuh,...

Fireworks



i think everyone notice .. so whats up with the fireworks tonight.. so as Malaysian i am shameful for not knowing whats up with the fireworks tonight... yeah ... i know it is just me
whining again -.^v

so my twitter timeline was streaming with hateful comment... the snippet up here is one of the sample i manage to ctrl+prt sc.. i really felt a little unpleasant with this scenarios... it hurt my so called peace, multiracial soul... because i know

non-muslim keep up with the loud recitation everyday(if you ever notice it started at 5Am, and that is everyday). Fireworks is one in a blue moon. what with the complain. ya even i illegally played some last Raya....

okay so maybe i was piss because artists suppose to be a role-model when come to stuff like this....

and i also know as a tutor i myself never perform as a role model... but i try to make my students understand that every little positive things that we do everyday is a good things.... (Pick sample: study, futsal, jamming, bowling, shopping, cooking, snooker, jogging, sleeping, eating, reading novel.. etc etc). But there is a limit for everything.. every little things has it own pros and cons

but redundant tweet is a little to much... the time-line wordings are differ each time.. but common.. i follow you means i think you such a cool Lads(stable boy babeh! -no i meant ladies)... beautiful, young, successful.... and i envy you (that is no more now)... and shameful to say it was like a batch of sorority members bashing toward the nerdy... if like; 1 celebrity .. okay i understand...maybe she mingle only with her own kind (race, pets or whatever)... mana tau.. it was few of them =.="' ...

show your Malaysian colors please! (ahh like i should ask =.="'... Ladies you should know this ok!)

p.s it is hard to be celebrity ... i know ...especially what comes to someone like me... but as the muggle said: truth will out... lol ...what are you alish ?.. HP fan?

guys wow check the date : 11/02/2011... 1102 2011

Tuesday, February 08, 2011

SANDMAN Guitar Center Batu Pahat

Gambar di cilok dari batupahat.org

Jalan-jalan tengok Guitar di SANDMAN batu pahat
lokasi: ala kat KFC house tooo depan farson dekat dengan busstand.. alah jalan rogayah la...haa asam pedas mak limah tau.. situ la situ..... 75,Level One , Jalan Rugayah, Batu Pahat, Johor, Malaysia

Untuk peminat alat instrument musik di Batu Pahat semestinya tahu SANDMAN guitar center... untuk guitarists guitarists tegar, kita juga tahu bahawa sandman adalah authorize distributor untuk jenama Epiphone, Gibson dan PEAVEY ... dan yang paling penting segala penting SANDMAN adalah satu satunya tempat yang kita boleh cari guitar berjenama Seperti Fenders, Ibanez, Yamaha dan lain lain dibawah satu bumbung ...walaupun tak nampak gecko (sebab guitar dia cun.. tapi even pick dia harga fuhhh takyah cerita so aku pun paham kenapa dia tak wujud di situ :P)

so untuk mereka yang berangan nak beli tapi segan nak pergi, atau memang nak berangan je. SANDMAN ada sediakan Online store , tapi pakai visa dengan master la : SANDMAN online store

Misi harini adalah mencari Guitar Acoustic electric epiphone yang yum yum.... walaupun abang tu dok asyik offer aku cuba fenders aku still berangan tengok epiphone.... sebab ada epiphone datang dengan amplifier ... baru RM1519.00 ..kan? huhu

sangat tempted-kan cuma yang saya tak suka yang package tu sebab terlalu keciklah guitar dia... so untuk badan besar macam saya ni jgn lah sibuk nak berdamping dengan benda yang slightly smaller size than others... tapi dari mula mula masuk aku terus pergi ke guitar ni

Epiphone SST Studio Acoustic-Electric Guitar (Solid)

sedap tapi berat nak mampus.. nama pun solid huhuhu... harga tak boleh blah... solid juga... auuuuuu sakit hati sakit hati... lelagi hp rosak ni .. ada je benda yang aku plan nak beli tak dapat :(

Fender Telecoustic
abang kat kedai tu seboleh boleh tunjuk kat aku yang ni... siap provoke aku dengan sepenuh hati.. owh saya suka... mamat tu siap cakap.." saya rasa paling sesuai untuk awak yang ni lah" i almost ask: "do you get commission for this?"... this is one expensive guitar ok!.... tapi sangat best... sebab best je tak ada reason lain hahah... aku suka sebab lightweight sebenarnya sebab tu bila tau harga ...kepala aku pun terus lah lightweight juga...

budget dalam otak aku cuma yang ni je :

Epiphone AJ-100CE Acoustic-Electric Guitar



tapi asyik sangkut depan :
Epiphone AJ-100CE Acoustic-Electric Guitar dan Epiphone Hummingbird Accoustic Guitar



harapanlah nak dapatkan .. mmm kecewa betul :/...

nak tgk lakewood tapi tiada... lakewood macam gecko la.. banyak guitar dia matching dengan citarasa aku.... so jom invade SANDMAN lagi.. tapi tunggu tabung kesayangan aku ni penuh dulu :D

ada banyak tabung ni tapi semua kosong:-

tabung sambung belajar
tabung HP sementara untuk tunggu sampai tabung HP sony ericsson xperia arc aku penuh
tabung Korea & Japan Trip
tabung Betulkan pintu kereta sebelah kiri
tabung kasut

last but not least tabung guitar
(solo pun tak boleh saving apa la... dah lah jarang keluar rumah duit habis kat makanan je aku ni hurm...makan... makan ...coke dan makan )

agaknya aku patut letak button paypal kat sini.... mungkin boleh membantu ye tak? yezza