Monday, January 31, 2011

Cinta Subway

so okay i know i have been writing mixing every possible language... i get bored practicing my English anyway.... so i might as well be hated by thousand of manglish and singlish haters... so here we go....

buckle up people am going to introduce you to my NO 2 favorite food


So... let me tell you what do i often order for myself


jang... Italian BMT and spicy Italian is my no 1 favorite so far

and i did try others too.. just that i am not really into it

meatball marinara and subway melt is one of my alternate choice... tu pun sebab kat subway Asia33 (asiajaya) tu hampeh sangat... kehabisan Italian BMT and Spicy Italian...

and i never order anything from this menu thou .... i always wanted to try the roast beef.... and pura pura healthy ordering turkey breast but... ngaa weird je am not a health freak...


ni antara promo poster yang ada
and you might be asking.... what with this poster :
simple... you can choose your own topping try this



you will than understand what with the poster about choose your own topping

dan bolehlah tengok menu US ni : Menu subway US

kalau agak agak susah nak faham juga so

3 Basic things you need to know before ordering:
1. Bread

you can double check with them what type of bread they have... sometimes they have promotional bread so watch out for it....
as for me: i only stick too
"i want toasted Parmesan oregano"
owh and i notice they call it as Italian herb and cheese outside Malaysia

2. Topping and fresh veggies
topping you can choose from the menu... BMT, Italian, Marinara bla bla bla
as for fresh veggies you basically can pick and chose anything you see in the tray.. and as for me:
"i want everything except for pickle cucumber and cucumber"

iyuckeq ok cucumber... it doesn't make sense for me because they have fresh jalapeno and pickle jalapenos with those black olive.... if you hate pickle ... it is wise exclude pickle in the sub... check the pdf menu....

3. Sauce
basically different country caters different type of sauce
if i am not mistaken we only have... BBQ, thousand island, mayonnaise, mustard and chilly/tomato ketchup
and as always nama pun alish...
"bro i want all sauce in my sub except tomato and mayonnaise"

ngaaa that's about it... i love you subway ... yeah
p.s jom order ala alish yang mengada-ada

"I want foot long Italian BMT, on toasted Parmesan oregano bread, i want everything except for cucumber and pickle cucumber, and i want BBQ, thousand island and Chilly sauce, Thanks...."

Sensei, minasan itadakimasu




Sunday, January 30, 2011

B&P Kantoi.....



Ini belacan dan paku... saya subscribe youtube diaorang kat sini. walaupun ada yang kata mereka ni offensive... saya tak rasa macam tu... saya asyik dok promote youtube mereka.... dan saya pun ada episod kegemaran saya. Apa korang rasa pasal mereka?

ni episod kegemaran saya:



dan yang ini:


ini kegemaran abang sulong saya:

30/1 Happy Birthday Walid


Al Fatihata khusuusan ilaa ruuhil l'marhum
Syed Ahmad Bin Syed Abu Bakar Al-shahab. Al-fatehah..
..

Dear walid... happy 74th birthday... i know you can't read this... i misses you so much.... there is so much going-on on my side.... i am lost in many different aspect ... I hope that Allah will hear all of my prayers for you.... am sick again... and each time i lay on my bed i remember you will stay by my side when am sick... i think i whine so much you left me...for a little while i blame myself for not being a good daughter that you refuses to comeback.... i know it is not what it is..... am a little stressful this days.. i am sorry to cause you so much burden... i wish i didn't... there is so much to tell you.... am torn and i misses you so much....I will remember you each time i cross with the word 'mubiin'..... Allah blesses you Dad...


p.s:
i try to watch wonderpet almost everyday knowing it was your favorite lullaby ... watching hachiko again yesterday remind me of us and toteng.... which you always tell me toteng resemble Lassie (picture).. which we all know toteng is stray inbreed dog :)... owh ...i watch stuart little for you too yesterday.. so does cats and dogs.... and do you know there is a movie from 'The Series of Guardians of Ga'hoole' ... the one i pick up from your office and make it my own..lol.. yup ok it premier last year obviously you didn't know :huhu

Saturday, January 29, 2011

Hachiko: A Dog's Tale - Japanese Trailer ( english )



seriously... i watch this like tons of times i still cried through the whole movie...

A dog love ...

love it so much and i hope you do to... come with different version..there is japanese version but not as touching as this one... thanks to zana for suggesting it to me back in 2009

another trailer



this has nothing to do with the movie but one of clip that touches me ..



Extra work

:( Rumah banjir masuk air..... owh tidak

Mula cuti dan mula teringat

di mulakan dengan

La Tahzan inna Allaha Ma'anaa - Do not grieve; indeed Allah is with us.

_____________________________

so apa issue harini? issue dia saya rasa seperti karma.... so saya nak minta maaf dengan Mr Jo(Dr.Tn.Hj.Alias) Dan Miss Gina (Dr. Hazinah) off yoUTeeeM... mereka berdua ni adalah lecturer favorite saya..... i was inspired to be educator because i love both of them so much... i was always too talkative inside their class (biasa yg bising sekali semestinya yang sentiasa tak berapa nak pandai)..... and i call them by that name. sebab mereka ni kiut sangat ... ada je cerita .. maka saya selalu terasa amazed tgk diaorang mengajar kat depan....

okay the sorry note is: Maaf saya selalu panggil diaorang dengan nickname Mr jo dan Miss Gina.... last saya call Ms Gina mintak tolong and maybe next month nak hantar kek by hand kat dia sebab ngaa adalah :P ... untuk Mr Jo lak... selalu sangat dah invade wall post dia kat FB.... i felt happy they; thou i graduated years ago they still acting educator (biasa sesetengah orang yg dah lepas tu lepas la)

so why am i inspired?.... they not lean on marks... but they are extremely good and happy go lucky in class > i guess that explain my characteristic.... and now i also learn how does it feel if your student score and people asssume that you too lean on marks.... just to let you know ... only 7 out of 130++ last sem dapat A- ... ye A- je.. okay the rumors is just a rumors but it does torn my ego and reputation because of the words "pilih kasih"

but this is not the real issue for today

this sem there are students called me by name.. "eh alish ni nak kena buat camne lab ni?" or... "eh alish kau leh ulang tak slide tadi"..."eh alish kalau aku tulis kat labsheet ni macam betul ke?" terus mengajar tanpa syak wasangka... mungkin telinga saya berdarah maka tak dengar... and at last.... i confirm it.. 5 orang yg panggil cam tu... tak pun dia panggil "ei"... "eii".. wow tadi nama ok lagi kot.. ni dia nak tanya soalan kita lak kena gerak ke dia... so dah masuk lab ke 3... i don't ignore macam masa lab 1 and lab 2 ...instead....i told him/her to meet me if he ever wanna ask anything...

so what say you for this issue.... ??
i still remember my first year second sem with Dr Wan Farah... she said 'alish you can call me Farah'... but her son is even older than me.... and she and he (husband and wifey) is my lecturer...

rasa macam robot lak kena panggil Ei... > dan hint dia > hari selasa! :D

Friday, January 28, 2011

Panas ke? takkan kot?

owh biarlah apa orang nak kata....

ada pulak yang jadi reporter...

lucu .... aku gelak bukan pasal apa... mungkin aku kesah tapi itu mungkinkan...

kalau orang tak nak berterus terang dengan jujur itu hak dia... lagi pun dia happy cara tu.... yang rajin jadi reporter tu... ko sebenarnya nak tgk reaction akukan ...

apalah.. setakat kena tipu.... orang ambil kesempatan pada kita tu benda biasalah..

salah ke jadi baik... BUAT APA GADUH SESAMA KITA MALAYSIA NI KECIK SAHAJA ... bagi aku yang penting kebahagiaan rakyat jelata.....

pasal apa yang aku rasa 'ada orang kisah?'
sebab tak ada maka > tu lah ada reporter, ada Flintstones, ada provoker, tester....

masa berlalu dengan pantas... sem2 dah 1/4 jalan... masih lagi dengar gossip gossip membusankan yang menyebabkan rasa nak sumbat je result memasing kat mulut diaorang... ingat saya ni apa? anak patung.... untuk mainan rakyat jelata?

atau saya sepasang kasut?
atau gitar kapok setelah tempat saya diganti oleh fenders, gibson dan gecko???

Pernah dengar tak pepatah ADA UBI ADA BATAS?... tapi saya nak sambung.... Apa lu buat gua tak payah balas so dengan ini aku umumkan... boring ok....boring dengar cerita busan tu... yg lepas tu lepaslah.... kalau betul saya pilih kasih takkan yg sorang tu sye bagi C... sakit hati pulak tetiba petang ni...

tapi tak sesakit hati bila orang kata dia tak tahan perangai orang ... sekian sekian sekian.. pastu dia buat juga... so tak sama ke ko ngan orang yg ko cakap tu.. alamak relax la.... entahlah... sebenarnya tak de motive pun tulis ni.. just flash back segala conversation hari ini....

SANGAT TERKILAN bila usaha dan percaya di injak injak.... tak se-terkilan di ungkit, tuduh menuduh dan dikelilingi provokasi manusia....

Biarlah... biarkan... tolong aku....

DARI RINDU MENJADI BUSAN, DARI BUSAN MENJADI LUKA, DARI LUKA MENJADI KECEWA, DARI KECEWA MENJADI REDHA, BILA MULA MELANGKAH TERUS, SHAITAN DATANG MENJADI BATU API... YANG SUCI MEJADI DEBU -alish miaw-




Tiba tiba teringat cerita kat pondok pengawal tadi.... wei ko sapal pa er ditak wakin gali...
aku jawap: kuse tahi ka -uu lah....
paling tak boleh blah dia reply: hahaha dapan kume ka-aw... lutah s.. pase ja-er na-ak ka aw...

pak guard ni kacap terlabik ngedan gua nak cari pasal apa.. nasib dua dua orang bp kalau tak aku hagul pale dedua :D sekian terima kasih

SAYA CINTAKAN BATU PAHAT

p.s eii at ni orang ngadu ngan dia... dia pi perli pulak kalau tak betul apa hal... ye tapi dah lebih 7-8 orang ckp dekat depan muka.... mau tak rasa nak keluar muka petak petak

LABIS and AOB


Labis: yup labis... do you know that labis is the plural of Labi- Labi lol.. the britt people do knew humour :p nga

Any Other Business: hurm went to al-ikhsan today.. the price was fair enough 120-250 but the choice are ... well... let see what BP mall have thou before i plan for JB :D

just so you know al ikhsan is on sale till 6 feb.. follow the link :D you will fine what in store.. cheap sale weh
http://www.al-ikhsan.com/sale/enquiry.php?intan=1


oleh kerana dah rambang mata nampak harga kat al-ikhsan... terpaksa beli converse bulan march nanti bwahahahhahah > note kepada ehem ehem yg mau ikut ke jb tu ye :P

sila click gambar bawah ni nak tgk harga n design.. yum yum







Thursday, January 27, 2011

Walking shoes: VANS, adidas, or Chucks Taylor Converse

I Need a Walking shoes... i badly need a shoes.....

okay so the question is which one? i am so tempted to buy i might go to JB for this :D ngee well this is a long term investment.. or is it?...

OKAY i lied......
i saw this 100 anniversary red Converse Chuck Taylor which remind me of those form 4 and 5 years
(5ZA saari if you reading this.... than you at fault for introducing me to ACAB ... well, which later i turn my ears away from hits.fm to JBRIOT and Oi scene.. huhu apalah alish ni terjebak juga benda macam ni)

.. since it has been such a long time i bought any expensive shoes... i saw that red cute converse.. which later made me google and found
my long lost favorite Chucks Taylor slim converse.... I.AM.SO.TEMPTED... but but but i have been eying ADIDAS since last year: (but since i never went back to Singapore... those nice Adidas and Nike shoes was never available here... i later saw the one am wearing in stock clearance back in 2002- nampak sangat M'sia ni macam rejectshop)

Adidas Gazelle:
Adidas campus : turquoise (how much i love the color i wont buy this thou.. i always failed to jaga this type of material.. am not sure why.. it will turn out ugly in my hand )


i Really love this Adidas Brazil... waaa i want it till now

the one and only Adidas woman that catch my eyes :PAdidas (my all time favorite) SAMBA
Adidas Sala

Adidas Beckham derby

But I've been doing some thinking.. i might reactive back with court game i think i should get gear on to like training shoes



and pack my beg with terrace court shoes......before playing squash.... but i sure am in need multitask shoes... i wont buy things as casual as this :

i would buy it but that is if i have extra to cash to burn and i really into my feminine side :P which are rarely obviously... heh
anyway.. back in schooling years is where i first introduce to VANS.. and this is almost the exact shoe + the color too... but thanks to my first ever boyfriend Udin.... for introducing me to VANS
which later i fall in love to buy this ...but high cut version.... but you see i didn't know where to buy... so i was lucky to have found this low cut version on net (kekeke gambar jew la)... but well if i manage to find VANS it would be in this color
but i seriously thinking of reverting back to converse (Red, Black or Grey)

hurm if you ever notice... converse is the only shoes i wont buy in white :P ahaks maybe the unbleach version but i still say it is between Red, Black and Grey... i am so sure the red and black leather is not avaiable in malaysia.... the only converse store i remember is in Tebrau..hopefully the shop is still there (tiba tiba teringat masa frust G2000 tutup :*( )

DISCLAIMER: OWH OWH i grab all this photo from official Adidas, converse, new-balance and vans UK and US online store... Thanks

Wednesday, January 26, 2011

Maroon 5 - She Will Be Loved


i loved this song so much but i hate how the storyline telling it...
am amazed enough by the lyrics thou..... it makes you feel happy for the woman...

cam ne pun...sekarang hujan... dari malam tadi hujan... tak de kelas pagi ni maka lepak dulu kat rumah... my class will be later at noon until 2pm on ko-q day anyway... since i deactivate my FB account and i close down all other social network site ... am left with twitter....
jeng jeng jeng huhu jujornya student aku ni
suka betul diaorang jujor pada aku setiap hari :P

Tuesday, January 25, 2011

Charmed: 7E taman U Parit raja

Well gladly to report.... since my nieces staying with me and i have to send her to school.. which also means i will go to work to early... arrived parit raja somewhere around 7.25 am everyday...
i will stop by the 7/11 for my Gatorade quiet storm (pergh macam iklan) most of the time... and my first 'too early' in parit raja i saw the preggy mommy cat but than the day after there was a box there with small cute kitten with eyes yet to be open.... and now

tadaaaaa ada orang rajin buat umah untuk diaorang siap window semua.. comel k sangat comellllll

ni lah favorite aku...kucing 3 kaler- the best thing is.... masa orang len semua tido pagi tadi dia sorang je duk men kaki aku... sangat kiut.. pastu 10 minit pastu yg len pun bangun suda

tgk staff 7/11 nya rajin siap tingkap segala... uwaaa comel
biasa aku duk depan tu tak lama.. kalau aku sampai kul 7.25 biasa 7.35 aku dah duk lam keta tgk je dari sini.. sambil rasa bangga kat diaorang ... bukan pasal pe... yg datang 7/11 pepagi ni biasa lelaki je ramai... oleh kerana aku tak start engine n duk lam keta yg bertinted ni... diaorang duk men kucing tak perasan aku ngendap.... but guess what yeay am not the only one talking to stray cat.. and stop for more than 2 minute there :D

Deactivate


yeahhhh akhirnya berjaya gak deactivate... now it is time to focus on work work work workkk and proposal and hell yeah..... alah deactivate je bukan remove hopefully kuat semangat tak buka fb for this few weeks kalau tak ada je nak kena reply yeahhhh

Hoyess gembira


Hoyess... Last sem dapat feed back .. miss alish baik.... so sem ni dengar ramai kata garang.. yess.... percaya tak percaya ada mintak tukar seksyen... haha happy bukan pasal apa atleast dapat jadi lecturer kejam sesekala.... sebab lepas ni aku pun tak tau apa arah tuju aku... ye aku merajuk dengan yoU.Tee.Hash.eM but thanks to yoU.Tee.Hash.eM sebab aku ada chance untuk jadi diri aku... kerja yang aku paling suka setakat nih.... somehow aku suka baca wall post aku harini.... thanks especially sem lepas.. aku happy sangat.... walaupun blog ni tak de orang baca... aku still nak minta maaf.... bukan garang cuma... meminta perhatian yang lebih :D

aku tau puncanya.. memang sem ni malas dah nak senyum senyum tanya kabar macam masa mula mula jadi tutor dulu..... harini perasan satu benda.... gambar... .. aku akhiri kata ini dengan tahniah dan penuh senyuman :D


Sunday, January 23, 2011

Dijengah Hasad Dengki

Ibrahim bin Aliyah dari Abbad bin Ishaq dari Abdurrahman bin Mu'awiyah berkata Nabi Muhammad s.a.w. bersabda: "Tiga macam sifat yang tidak dapat selamat daripadanya seorangpun iaitu:
  • Buruk sangka

  • Hasad dengki

  • Takut sial kerana sesuatu



Lalu ditanya: "Ya Rasulullah, bagaimana untuk selamat dari semua itu?" Jawab Nabi Muhammad s.a.w.: "Jika kau hasad maka jangan kau lanjutkan, dan jika menyangka maka jangan kau buktikan (jangan kau cari-cari kenyataannya) dan jika merasa takut dari sesuatu maka hadapilah (jangan mundur)." Yakni jika hasad dalam hatimu maka jangan kau lahirkan dalam amal perbuatanmu sebab selama hasad itu masih dalam hati, maka Allah s.w.t. maafkan selama belum keluar dengan lidah atau perbuatan. Jika su'udhdhan (buruk sangka) maka jangan kau buktikan, jangan berusaha menyelidiki mencari kenyataannya. Demikian pula jika akan keluar untuk sesuatu lalu ada suara burung atau lain-lain yang menimbulkan was-was atau takut dalam hati maka teruskan hajatmu dan jangan mundur."

Nabi Muhammad s.a.w. suka kepada fa'al (kata-kata yang baik atau harapan yang baik) dan tidak suka thiyarah (takut sial kerana burung dan sebagainya) dan bersabda: "Thiyarah itu perbuatan jahiliyah." Seorang mukmin tidak takut dan berlindung kepada Allah s.w.t.

Ibn Abbas r.a. berkata: "Jika kamu mendengar suara burung maka bacalah: "Allahumma la thoira illa thairuka walaa ilaha ghoiruka walaa haula walaa quwwata illa billahi." (Yang bermaksud): "Ya Allah, tidak ada burung kecuali burungMu dan tidak ada kebaikan kecuali daripadaMu dan tiada Tuhan kecuali Engkau dan tiada daya dan tidak ada kekuatan kecuali dengan pertolongan Allah." Dan teruskan maksudmu, maka tidak akan ada sesuatu yang berbahaya bagimu. Bi idz nillah.

Abul Laits meriwayatkan dengan sanadnya dari Abu Hurairah r.a. berkata Nabi Muhammad s.a.w. bersabda: "Jangan benci membenci dan jangan hasud menghasud dan jangan menawar barang untuk menjerumuskan orang lain dan jadilah kamu hamba Allah sebagai saudara."

Mu'awiyah bin Abi Sufyan berkata kepada puteranya: "Hai anak, hati-hatilah dari hasud, dengki kerana ia akan nyata pada dirimu sebelum bahayanya tampak nyata pada musuhmu."

Abul Laits berkata: "Tiada sesuatu yang lebih jahat daripada hasud, sebab penghasud itu akan terkena lima bencana sebelum terkena apa-apa yang dihasud iaitu:

  • Risau hati yang tak putus-putus

  • Bala yang tidak berpahala

  • Tercela yang tidak baik

  • Dimurka Allah s.w.t.

  • Tertutup padanya pintu taufiq

Semua yang atas ni.... Saya plagiarize dari : http://tanbihul_ghafilin.tripod.com/hasaddengki.htm
-------------------------------
WTH... please remove this feeling from me.... kenapa aku sangat cemburu atas kegembiraan orang lain... betul persoalan atari haritu.... aku tak bersyukur.... sepatutnya aku gembira lihat kegembiraan orang lain... ni aku rasa dengki irihati.. mungkin kerana mereka gembira tapi deep down in me lies tons of sadness.... memaafkan tidak cukupkah? Redha tidak cukupkah? pasrah tidak cukupkah? seharidua ni Alhamdullilah am set to moved on to different level of mindset... aku tak pernah rasa bergitu mencemburui sesuatu sehingga tahun ini... kat mana salah aku? sebelum ni segalanya aku terima sebagai persinggahan.. kenapa kali ni susah sangat ....
kenapa? kenapa? kenapaaaaaaaaaa
thats it.. i hate my self... and i disgusted with what i feel right now.... arghh alishhhhhh apa nih...
Ya Allah tolong lah ctrl+alt+del ke, ctrl+c ke.... perasaan ni...
Saya mahu teruskan perjalanan hidup saya.... dengan keredhaan dan perlindunganMU...

please... i need a new light.... and guide me to the path that are set for me since the beginning of Kunfayakun!
I only ask from you Ar-Rahman, Ar-Rahim, As-salam, Ar-razzaq, Al-Fattah, Al-Qabit, Al-Muiz, Al-Muqit,AL-muhyi, An-nur, Al-hadi, Ar-rashid, As-Sabur

Saturday, January 22, 2011

Erk.... MYEG


every single time i receive email from myeg.... it takes me few minute to open it.. Alhamdullilah...

A week notice

Okay firstly i plan to deactivate my FB for a while.... 1 whole month in February hopefully.. no specific reason so please don't ask... will be BS-ing still in twitter .... if you cant find me in gtalk.... i should be in skype...

am not sure but is it only my connection but it has been few days it takes forever to connect... and easily disconnect and super slow connection

am feeling rather tired.... i have tons to do but non of them finish beforehand .... semuanya ngam ngam ho... ne to reorganize more.... i need to do some financial planing... my bills are all mixed up.... so am paying double for everything next month.... tunggu semua bill sampai senang...

erk sakit pinggang... sudah dua hari sakit perut melampau... dan demam sudah hari ke tiga

Thursday, January 20, 2011

Holiday pun hari emo sedunia

okay pagi pagi je mood aku memang dah down bila kena tuduh bebukan.. yg paling best tu BUKAN SALAH AKU....

tolonglah tolonggg aku dah banyak hilang benda yang aku anggap berharga dalam hidup aku. please don't contribute more to my lost with that statement...

aku istiharkan aku merajuk dengan sapa yg cari pasal dengan aku pagi ni... ye sila amik nota disini... SAYA MERAJUK...

kalau yg penting pun blah ... yang baik pun blah... yang biasa biasa pun blah... yang tak rapat memanglah 'ada aku kisah ko nak blah'

tolonglah .... seyes aku rasa life aku ni dipermainkan betul.... heh mungkin masa untuk aku permainkan orang atau hidup orang pulak kot hahahahaha jadi NAteS

Kadang-kadang

Entah... tak fikir pun mimpi...
Entah... Penat dibuatnya...
Entah... sebenarnya tak tau nak kata apa...

cuma.. harapan satu je... tolonglah stop invading my mind... hurm

aku rasa aku nak keluarkan hati aku... otak aku ... masuk dalam washing machine... letak dynamo pastu letak clorox... lepas tu letak vanish bebanyak... mungkin dengan cara itu kesan degil akan hilang.. hurm alang alang masalah tido tak habis habis ni baik lah aku sambung menanda kertas... huhu kang baru tanda 3 dah flat... baring je segar balik.. apa la .. huhu Selamat malam... may your life is less complicated than mine :D

with a little bit of surprise... gtalk status siapakah ini?

"Allahuma jurnii fi musibatii wakhluf liya khairan minhaa" (Ya Allah berilah aku pahala dalam musibah ini dan gantikanlah untukku dengan yang lebih baik daripadanya) ^_^


Tuesday, January 18, 2011

Bengang tahap dewa

2 Adminstration office... satu dah submit stuff tu first week of december 2010.... satu lagi awal sem- 1st WEEK 2011...tgk sikit tarikh harini dah berapa hari bulan? . dont you have the gut to call and notify whats the problem... and you have to wait until i called you?...mestilah i don't need too call you.. but at the end aku juga kena call... since you already promise you will call me if there is ever a problem..amiklah sedikit masa jgn cakap je 'nanti i call you'... alamak mesti tak cukupkan gaji 'makan gaji' tiap bulan ko tu.... kena pakai telefon personal ke? you work in admin la..e-mail pun percuma....... ni bukan menghina tau .... please la... i love my job that's why am sticking around... tension bin bengang..... dah tak tau nak cakap apa... bawak bawaklah bersyukur.... Allah bagi ko kerja tu ... tiap bulan confirm masuk gaji.. takkan tak nak bawak balik yang halal kot....?
> korang tanya apa kena mengena.. ko ingat ngeteh n gossiping waktu office hour tu bukan ngular ke? so ngular di waktu kerja tu jujur eh? muka empat segi dan perli perli tu masuk dalam Job Description eh? if you don't love your job and incapable of doing it.... faham faham sendiri ok.... aku bengang betul orang tak bersyukur ni... orang lain nak cari kerja punya susah... dah ada kerja... tapi... macam ni.... kesian! buat malu kaum je..... semua pun nak tai-chi ke?

Monday, January 17, 2011

Hidup dan lagu

Aik last last aku yg sangkut dengan lagu tilu...... perlukah list .. mungkin tidak... ye aku dengar lagu semua sebab meaning dia.... dulu lagu statik - gelap tu suka suka je dengar sebab rentak dia...and of course sebab yang tak perlu dianyatakan... last last jadi pulak favorite masa kini... ni baru parah owh....

was tweeting with doria about writing her and follow with my future thesis acknowledgment section.. basically i got these idea from her...

---testing my acknowledgment speech---

First of all I thank Allah for his guidance and bless from up above.... my mum who let me flew away from Batu Pahat and my siblings for supporting me financially (this is a hint ar lol) ... and i would like to tell my supervisor i love you; because of you i manage to finish this lovable thesis. not to be miss Statik Band, Tilu, Joanna & co, Far east movement, Taylor swift, Romancesa, Hujan, zhang tong liang, chou jie lun, YUI, sweet box, zee avi, NITRUS, Adzrin Adzhar,The shooting stars, MCR, Secondhand serenade, Melastik Bintang, Incubus, Marie Digby and Estrella. To my dearest 'once in a while' head banging friends Tiesto, placebo, Eminem, ministry of sound , Radiohead, Micheal Jackson and Too phat Alhamdullilah i solute you always.... and i am also grateful for The Mentalist, Grey's anatomy, private practice, Harry potter, Rapunzel, Death Race, R.E.D and many more for accompanying me with all those wonderful night with my dear Thesis...

To my friends.... Doria especially... and everyone who follow my blog, Tweeter and also Facebook.... you are the best .... THANK YOU MALAYSIA, THANK YOU IBU,THANKS BRO, THANK YOU FAV BAND, AND THANK YOU TV SERIES AND MOVIES. Without you... am alone with this thesis...


agak agak kena hempuk tak dengan supervisor aku nanti?... lol... ni lah dia jadinya kalau kena menanda di waktu mengantuk... cheating pergi ke lappy melalut kat blog post...

owh i hate the weather.... these days i am starving like hell thou i ate a lot... and i sleep a lot to0 comes not to my surprise .. makin gemuk sudah... lol... and the most important thing; how come i cant stand the cold weather? well since i hate warm? kena list dalam Ripley's ni... anyway am dying to travel.. Europe at least... before i end up attach or further my study...

Saturday, January 15, 2011

RIP

Goayimm Teoh, girl may you rest in peace.... struck me to surprise... only few weeks ago i tell her she is too slim now.. . never knew she had skin cancer.... you left us today at 4pm... and i in shock still... at 25.... life is that short .... God Bless ya babe.... we were not that close but i felt your lost deep inside...
__________________________
just finish watching gray anatomy on 7. think i watch it before in astro... but i don't mind... besides i always too influence by Movies and TV series anyway... sometimes i think too much about my misfortune... sometimes i blog too much about it. i felt guilty each time i hit 'publish post' button... but i'm just a human... this is where i pour out my feelings... okay my hot issue today is i think my reproductive clock is ticking... hell yeah am scared i can't get pregnant... god knows when will i get married... of course i don't want it out of wedlock or 'backup plan' or 'switch' style... owh am confuse with my life now.... i want to travel still... i want to get back on track with my studies... i want to help mum but i want to work but what the hell should i do now... no i have no more plan after everything happen these days... am confuse with my feelings.. i am comfuse with what i want... i know things can't fall into places without working on it.. but can it?

i always end up eating a lot after doing to much thinking ... it only take me 5 days to gain 5kg... not so surprise with the amount of food i take... plus this cold weather is not helping me..... am starving all the time... am amazed for people who have guts to diet....

i just had my dinner... time to doze off now...good luck peeps... may your life is less complicated than mine..

Friday, January 14, 2011

Taylor Swift - Back to December + Lyrics


I'm so glad you made time to see me
How's life, tell me how's your family
I haven't seen them in a while
You've been good, busier then ever
We small talk, work and the weather
Your guard is up and I know why

'Cause the last time you saw me
Is still burned in the back of your mind
You gave me roses and I left them there to die

So this is me swallowing my pride,
Standing in front of you saying I'm sorry for that night
And I'd go back to december all the time
It turns out freedom ain't nothing but missing you
Wishing that I'd realized what I had when you were mine
I'd go back to december, turn around and make it alright and
I go back to december all the time

These days I haven't been sleeping
Staying up playing back myself leaving
When your birthday passed and I didn't call
And I think about summer, all the beautiful times
I watched you laughing from the passenger side,
Realized I loved you in the fall
And then the cold came, the dark days when fear crept into my mind
You gave me all your love and all I gave you was goodbye

So this is me swallowing my pride,
Standing in front of you saying I'm sorry for that night
And I'd go back to december all the time
It turns out freedom ain't nothing but missing you
Wishing that I'd realized what I had when you were mine
I'd go back to december, turn around and change my own mind and
I go back to december all the time

I miss your tan skin, your sweet smile, so good to me, so right
And how you held me in your arms that September night,
The first time you ever saw me cry
Maybe this is wishful thinking
Probably mindless dreaming
If we loved again I swear I'd love you right

I'd go back in time and change it but I can't
So if the chain is on your door, I understand

But this is me swallowing my pride,
Standing in front of you saying I'm sorry for that night
And I'd go back to december
It turns out freedom ain't nothing but missing you
Wishing that I'd realized what I had when you were mine and
I go back to december, turn around and make it alright and
I go back to december, turn around and change my own mind and
I go back to december all the time


Thursday, January 13, 2011

Bruno Mars - Grenade [Official Music Video]+lyrics


Easy come, easy go, that's just how you live
Oh, take, take, take it all but you never give
Should've known you was trouble from the first kiss
Had your eyes wide open, why were they open?
Gave you all I had and you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, you did
To give me all your love is all I ever asked
'Cause what you don't understand is
I'd catch a grenade for ya
Throw my head on a blade for ya
I'd jump in front of a train for ya
You know I'd do anything for ya
I would go through all this pain
Take a bullet straight through my brain
Yes, I would die for you, baby
But you won't do the same
No, no, no, no
Black, black, black and blue, beat me 'til I'm numb
Tell the devil I said, hey, when you get back to where you're from
Mad women, bad women, that's just what you are, yeah
You'll smile in my face then rip the brakes out my car
Gave you all I had and you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, yes, you did
To give me all your love is all I ever asked
'Cause what you don't understand is
I'd catch a grenade for ya
Throw my head on a blade for ya
I'd jump in front of a train for ya
You know I'd do anything for ya
I would go through all this pain
Take a bullet straight through my brain
Yes, I would die for ya, baby
But you won't do the same
If my body was on fire
Ooh, you'd watch me burn down in flames
You said you loved me, you're a liar
'Cause you never, ever, ever did, baby
But darling, I'd still catch a grenade for ya
Throw my head on a blade for ya
I'd jump in front of a train for ya
You know I'd do anything for ya
I would go through all this pain
Take a bullet straight through my brain
Yes, I would die for you, baby
But you won't do the same
No, you won't do the same
You wouldn't do the same
Ooh, you never do the same
No, no, no, no

Pusing... Cinta... Gila....

ye pusing pusing pusing.... ibu harini borak lagi pasal kawin... owh okay now everybody commented my blog post only via sms... cammon.... takot no nak reply bawah ni... anyway.... ibu was talking about who my future husband should be... man not again... aku pun pura pura sibuk buat buat lupa jalan nak pergi jalan Templar dari federal highway... sangat tipu padahal pj/subang aku punya area menyesatkan diri dulu... pusing pusing masuk balik area hospital assunta lalu greenpack pastu masuk balik amcorpmall masuk pj tetiba sampai subang.. wei ni bukan cerita dia.... so

mak aku kata dia nak aku kawin dengan lelaki yang macam abang aku no 3.. okay fine aku no comment... i do understand her needs to fill in the blanks my brother created... lepastu dia listkan best friend aku yang belum kawin (yup have i ever i end up super cosy with guys and being half man myself.... i don't have much choice....)... "tu tu kawan SAL dan UTM yg mak dia masakkan paru goreng pasal adik nak datang... sapa nama dia... tak nak cuba?" dah start mak aku tanya soalan yg sama "Ibu we like siblings ok" tu je aku mampu jawap... "hurm ex boyfriend yang banyak banyak tu tak nak?"...=.="'... "ibu nama pun ex . tak mungkin kot" (the only person i gave second chance is reza because i have to drag him out from his homo friends)... "those chinese boyfriend masa high school apa cerita" ah sudah mak aku ni "bukan dulu ibu tak suka ke diaorang semua"... "WM dah kawin?" "not sure we didnt contact... "how about benji" "he have Chinese gf now..." ... ibu sambung lagi.. "CK?" .. CK ... owh tidak.... and she ask "ni tahun ni je ada 3 orang dah tanya nak cuba?" "Erk ibu .. ibu doakan je lah" and i start to ask "Defy cam ne?" dia tak jawap.... alamak hi.... apa sebenarnya.... aku pun bg tau lah ciri ciri dream guy aku.. yg kerja kasar ok.. kerja keras.. serba boleh... tak perlu kacak... tapi yg penting aku happy..bahagia..dicintai... dan lain lain lagi... tak perlu lah nak listkan jejaka idaman aku macam mana. ah sudah tiba tiba ibu comment... "kawinlah dengan orang yg duk bandar...kan dah busan duk kampung" aku malas nak jawap dah .. in short GIVEUP

kejap lagi phone pun bunyik.... ah sudah commentators on sms.... "Alish, i think you should stop thinking or even dreaming you will find the one, ikut your mum suggestion.. kawin without love is not bad after all".... hoho mr liverpool.. ko dah kawin ko pi men jejauh.....

and more sms "saya rasa kalau yang awak sayang tu tak nak kat awak.. awak lupakan jelah maybe ada yang terbaik awak" i ask him back... ko kenapa tetiba sms cam ni .. he answer..."i see you laughing the other day but i don't see YOU in that laugh"...

kalau aku nak list sms bagi aku 'semangat 46' sejak dua menjak ni ...rasa bedozen kut nasihat ... but LOVE is really important for me... i am sorry to disappoint you guys.. thanks for the advice thou..... but i think you guys win this case ....

yg dah lepas lepas la.... tetiba teringat kat parking lot siang tadi ...masa tengah tunggu nak amik barang... Tuhan punya adil rupanya aku park sebelah... owh tak perlu sebutlah ye.... wow.... aku je yg terasa ke memang dia dah buang semua benda pasal aku dalam kereta dia.... hahah tak tau nak cakap apa sebenarnya... i just don't understand...sapa yg remove siapa ni...hahah.. but hell..... whatever he pleased... R.I.D.I.C.U.L.O.U.S ...benci ke apa ke hak ko kot :D aku still doa untuk ko... sebab aku hargai segala yang pernah belaku...

aku pun sambung buat buat tak ingat nak pergi PJ... kengkonon call abang aku cakap pasal simpang greenpack... lol... rupanya ibu tak putus asa..... aku rasa... mesti dia nak aku kawin tahun ni juga...(Dia siap dah survey homestay nak buat tempat bertandang.. jgn tak tau hahah ibu ibu)

hurm kalau dah namanya cinta... kita puji lah Khairul Fahmi ke, Amirul Hadi ke, Farid Kamil ke dan endless list of jejaka kacak... kalau tgk je tak semestinya nak... mestilah kita nak dengan orang yang kita suka, gembira, sayang... tak mungkin boleh jatuh cinta sekelip mata bila hati dah ada yang punya... tapi Jodoh ni kerja Tuhan.. yang penting aku dah cuba.... tu je aku boleh cakap....

i still say my last post about the guy i dated with ...who said he fall in love with the person he used to like is a BS.... he win... archieve target and congratulation i withdraw supaya 3 segi jadi 2 segi.. because i love him so much .. tu dulu punya story.. maka aku tak perlu comment lagi...

baru aku perasan most of my ex semua cheated on me.... kecuali dear kamarul yg mak aku suka gila gila... i guess its true thou.... the only way to make sure your kids hated things you dislike is to pretend you being supportive... heh banyak betul menyimpang story aku ni

soalan last mak aku harini "Tak cari kamarul"... i bet he married la.... ibu ibu.. sakit perut di buatnya... fahamilah anakanda mu ini tengah memaksa diri untuk berada dalam situasi kerja gila.... tak pe lah.. aku yakin ibu punya doa mesti iring aku... apa pun.... i will just go with the flow... yup no more hunting for me.... i close that chapter in my life... (ehem... ini bukan statement pasrah ok... maybe i will just blindly make my decision)... cheers...

Tuesday, January 11, 2011

Maaf, Cinta, Sahabat, Students

letting go,
forgive, and moved on doesn't mean you gave up, or you wouldn't want to
fight for him and love....for me... it can also meant you giving a chance for your
loves ones to live their life without forcing themselves and be
themselves.... loves is to beautiful to be stains by hatred .... you
...wouldn't agree but you will understand :D -alish-

-----MAAF-----
sebelum mula terpaksa cakap dulu 'eyeda entri ni tak de kena mengena dengan hang-'
okay bagi aku maaf memang penting... tapi kalau maaf berulang kali dan sentiasa buat lagi memang hampeh.... aku manusia ... aku juga prone untuk melakukan perkara yang sama... but deep inside ->depends on empunya diri.. memang kadang kadang menyesal mintak maaf pastu buat lagi....
tapi bagi aku minta maaf ni bukan untuk kita lepaskan diri dari sesuatu keadaan... bagi aku biar aku mintamaaf dari pelbagai perkara yang berlaku seterusnya.... zaman umur 25 ke bawah dulu memang lah kadang kadang mintamaaf saja nak perli orang.. tapi aku rasa tak kira lah siapa yang buat salah.. gaduh.. benci... semua berlaku bukannya boleh tiba tiba jadi macam tu.... mesti bermula dari kedua dua pihak.... antara cepat dengan lambat je....

biarlah memaafkan sahaja... sebab aku juga tau... mungkin keadaan akan menjadi lebih baik selepas itu....tapi aku mintamaaf selalunya bila aku sedar segalanya tak akan kembali seperti biasa...

-----CINTA-----
dan terus pulak bersangkut paut dengan bab cinta.... bila kita sayang sangat dekat seseorang tu.. kita nak dia bahagia... aku pun bukannya baik sangat so to let it go doesnt mean we gave up.... but giving a chance for my love once to move on.... supaya dia tak kusut untuk teruskan hidup dia... untuk dia boleh memilih.... tanpa perlu membuat pilihan... tipu kalau aku kata aku tak kecewa bila ada orang ketiga.... tipu kalau aku kata aku taknak dia bersama dengan aku sampai bila bila.... tapi aku tak boleh nak complain sebab along the way kita mesti pernah lakukan perkara yang sama (walaupun aku tinggalkan kawan rapat aku).... dulu aku suka sebut karma.... tapi bagi aku things happen
cuma kena faham lah situasi berbeza dimana.... kalau dia memang suka dengan perempuan tu .. lepastu dia terima kita dalam hidup dia sebab dia pun dah give up nak cuba dengan perempuan tu... tetiba perempuan tu clash dan dia console perempuan tu dan akhirnya jatuh cinta semula pada perempuan tu... aku tak rasa itu cinta....
sebab bila kita sayang, cinta dan ingin bersama selamanya ... secara tak semena mena kita tak mungkin akan jatuh cinta dengan orang lain ... sebab kita ada orang yang kita sayang.... so dari berada didalam hubungan tu .. lebih baik keluar kerana dah terlalu jelas dan nyata kita cuma entiti yang sia sia (timbul pula pelbagai alasan atas alasan tak nak melukakan...).... sebab bila aku dah jumpa orang yang aku suka.... segalanya adalah untuk dia.. ini juga bermaksud melepaskan dia untuk kegembiraan orang yang paling kita sayang.... tapi itu aku... orang lain mungkin mahu kita berusaha untuk mendapatkan balik cinta yang hilang..... terkilankan cerita ni....

-----SAHABAT-----
sahabat adalah teman yang terbaik dalam hidup aku... ada bersama ketika sedih.. memaafkan tanpa perlu sebab... sedia menerima segala baik dan buruk kita... itu lain cerita (walaupun mak aku sibuk dah tanya semua sahabat lelaki aku suruh bawak semua dan dia pilih)... aku gelak je... sebab cerita ni baru semalam.... haa mak aku punya nak aku kawin.. bersungguh sungguh dia suruh aku kawin je tanpa perasaan cinta... janji kawin... tapi pelik tu... what ever.... aku syukur sahabat aku cuba faham keadaan aku.. mungkin maaf tak ada dalam diary dia... hahaha ... sebenarnya aku tak salahkan dia kalau dia marah kat aku .. sebab dari awal cerita... memang dia dan aku agreed on terms yang pelik... aku pun dah bagi tau awal awal if i ever find the one .. the deal is off... kelakar bukan apa.. teringat pulak... saat aku bagi tau dengan dia pasal aku dan jumpa.. saat tu hati sidia bukan milik aku... haa tapi ni semua cerita lama....
yelah cerita lama

-----STUDENT-----
cuma yang tak paling best bila cerita bab cinta ni... bila sorang sorang student aku kusut pasal cinta.... (Masa aku study dulu mana ada pakwe nak gi dating, gaduh, ngamuk, habis duit ) aku pun naik pening... mungkin maki maki bukan banyak sangat dalam chapter aku.... so bila aku tengok isu putus cinta, bermusuh, marah marah.... buat aku rasa cinta dah di salah ertikan.. tak kira lah pasangan kita curang, atau kita pilih untuk berpisah kerana sebab sebab tertentu... aku tak marah pun kalau student aku mengadu memacam cuma... sedih tgk keadaan macam tu.... tak best la.. walaupun bab cinta ni aku memang tak leh nak ngajar sebab aku pun fail tapi aku harap diaorang leh moved on cepat sikit... sebab cinta masa belajar.... ni banyak baik buruk dia tapi bergantung dengan siapa kita bercinta


Lyrics:
I'm feeling distracted
And likewise attracted
To all the things that you let me know
To all the things that you can't let go

You're waiting for friction
The empty addiction
Is forcing me to intervene
Let's break out of this scene

I know I'm not alone
I'm not the only one who is broken
And I know I'll never let you go
I could watch the world pass by
Just as long as it's you and I

You and I
I watch you take over
I'll give you this offer
Take my hand and we will run away
Leave behind our past to stay
Decaying till its rotten
We'll have long forgotten
The memories that will haunt your heart

Let's tear this town apart
I know I'm not alone
I'm not the only one who is broken
And I know I'll never let you go
I could watch the world pass by
Just as long as it's you and I
You and I

We watched the world go by
(But if it's you and I)
Then we will never die
(No we can never die)
We watch the world go by
But if it's you and I
Then we will never die

I know I'm not alone
I'm not the only one who is broken
And I know I'll never let you go
I could watch the world pass by
Just as long as it's you and I
You and I
I know I'm not alone
I'm not the only one who is broken
And I know I'll never let you go
I could watch the world pass by
Just as long as it's you and I
You and I...

p.s pergh ada orang like my wall post.... mesti dia tak baca lyrics lagu atas ni hahahhaha BS ok hahahah .. that quote is mine nothing got to to with the song.. it is such a nice song

Sunday, January 09, 2011

Projek haru biru + Sweetbox - Everythings Gonna Be Alright lyrics

sebab apa haru biru ... ajak 3 datang 9 tu yang haru biru... misi.. release tension... sebab makin lama duduk dalam bilik.. aku haru biru sorang sorang bwahahhaha but oklah lah.. dimulakan dengan dytona.... practice suara... lagak ngeri di bowling alley.. ye aku dah cakap aku tak reti men ..makan nasi brayani... panjat hutan lipur BP... gi klinik... makan mc'd kul 11 baru fully ada kat rumah... maka saya istiharkan sakit badan ..... bwhahahahha happy ... tapi masih susah nak tidor.... masih mimpi.. masih... entahlah... ramai cadangkan jumpa ustaz... but aku rasa biarlah.... rindu gila.... sampai tak tau nak cakap macammana.... macam mana thanks lah 2 orang tu... sebab saya serba salah yang lagi 5 orang tu nampak bengang.....
apa apalah... boleh alish you can do it.. haja haja fighting...




Everything's gonna be alright
Everything's gonna be alright

Who ever thought the sun would come crashing down
My life in flames my tears complete the pain
We fear the end, the dark as deep as river bed
My book of life incomplete without you here
Alone I sit and reminisce
Sometimes I miss your touch your kiss your smile
And meanwhile you know I never cry
'Cos deep down inside you know our love will never ever die

Everything's gonna be alright
Everything's gonna be okay
Everything's gonna be alright
Together we can take this one day at a time
Can you take my breath away
Can you give him life today
'Cos everything's gonna be okay
I'll be your strength, I'll be here when you wake up

Take your time and I'll be here when you wake up

I never thought my heart would miss a single beat
Caress your hand as I watch you while you sleep
So sweet I weep as I search within
To find a cure, to bring you back again
And the sun will rise open up your eyes
Surprise just a blink of an eye
I tried I tried to be positive
Your a fighter so fight, wake up and live

Everything's gonna be alright
Everything's gonna be okay
Everything's gonna be alright
Together we can take this one day at a time
Can you take my breath away
Can you give him life today
'Cos everything's gonna be okay
I'll be your strength, I'll be here when you wake up

Everything's gonna be alright

I'd give my life to only see you breathe again
Hand in hand as we walk on the white sands
To hear your voice rejoice as you rise and say
This is the day that I wake and pray okay
Today's silence as time just moves on

Saturday, January 08, 2011

X-Gig X-Tended Musim Kedua: Romancesa - Ku Ingin + Lyrics



Perlukah ku meluah
setiap rasa di hati
agar tenang jiwa ini
oh gundahnya tak terperi
tak pernah ku temui
sepertimu si bidadari
mimpi-mimpi ku jadi realiti
oh magisnya saat ini

(chorus)
ku ingin terjun laju
mendarat tepat di hatimu
terus-terusan memburu
sampai kau menjadi milikku
apa ku ingin kau rasakan
hanyalah cinta tak bersempadan
jangan biarkan ku dan harapan
mendambakanmu terus-terusan

tak ingin ku tunggu lagi
mengapa mesti perlu bergini
tulislah didalam diari
oh namaku berkali-kali
tetapkan hatimu oh
tak perlu curigai
jangan buat aku menanti
bertanyamu sebanyak ini

(hehe part best.. chorus ulang dua kali ye :P)

Friday, January 07, 2011

Statik - Dia (lyrics + youtube vids)


Sudah aku menunggu,
Dari awal seminggu,
Dalam hati,
Tak sabar menanti,
Hari ini..

Tiba aku di sini,
Di tempat pertama kali,
Ku berjumpa,
Oh dengan si dia,
Oh di mana,
Kelibatnya?

/chorus

Mungkin dia terlupa,
Hari ini adalah hari yang bermakna,
Bermakna...
Pelangi yang tercipta,
Makin hilang dari pandangan..


Sudah aku di sini,
Di tempat penuh memori,
Ku berjumpa,
Oh dengan si dia,
Dan inikah,
Kesudahannya?

3 minggu sudah +statik - gelap (youtube+lirik)

apekejadahnya aku ni 3 minggu mimpi orang yang sama... tak kira lah siang ke malam ke tido... dah dah lah tu.... please..... lagi lagi dah macam macam berlaku.. terutama hari ni...
_____________________________



Satu, terima kasihku
Dua, jagalah dirimu
Tiga, hapuskan diriku
Moga bahagia selalu

Dosa oh aku akui lemah
Aku tak pernah menduga
Ini kan terjadi
Moga di sinilah titik noktah
(Moga terhenti di sini)

Korus
Rasa ini rasa syurga
Tiada lagi cahaya
Biar gelap yang membuta
Bawa ku ke arah nyata
Rasa ini rasa syurga
Tiada lagi cahaya
Biar gelap yang membuta
Bawa ku arah nyata





Akhirnya..

Aku tak tau nak describe macam mana perasaan aku ... sekarang.... tapi mengatahui lebih baik dari oblivious kot.... entahlah....

macam mana pun thanks.... macam mana pun maaf.... kalau nak list, banyak sangat perkara nak list... confuse.... entah... hahaha alish alish... type nama sendiri pun nak kena gelak ke..... ahahah alish alish.... you shouldn't have... tak tau nak buat apa lepas ni.... replanning... restructuring ...

apa pun... ngantuk sangat... nak tido.... letih pelbagai.. penat otak pk.. bila ada dah selesai... masa untuk cari gam... gam gajah ... stapler... sellotape semua jenis pelekat yang leh lekat apa yang patot.... wow.. tak pe lah...

ape pun perasaan aku sekarang... lebih baik tunaikan janji... mungkin... itu sahaja yang terbaik untuk aku...lepas ni takpayahlah pasang angan angan... lama lama nanti oklah..... masa untuk perbaiki satu lagi kerosakkan yang aku buat... walau pun aku tak sampai hati... tapi setiap kali aku dalam keadaan ni... dialah penyelamat.... bangsa bangsa bersatu....


Thursday, January 06, 2011

Selena -Dreaming of you + lyrics


Late at night when all the world is sleeping
I'd stay up and think of you
And I'd wish on a star
That somewhere you are thinking of me too

Cuz I'm dreaming of you tonight
Till tomorrow, I'll be holding you tight
And there's nowhere in the world I'd rather be
Then here in my room,
Dreaming about you and me

Wonder if you even see me
And I wonder if you know I'm there
If you looked in my eyes
Would you see what's inside?
Would you even care?

I just wanna hold you close
But so far, all I have are dreams of you
So, I wait for the day and the courage to say
How much I love you(Yes, I do)

I'll be dreaming of you tonight
Till tomorrow, I'll be holding you tight
And there's nowhere in the world I'd rather be
Then here in my room,
Dreaming about you and me

Ahhh...I can't stop dreaming of you
Ahhh...I can't stop dreamin

Late at night when all the world is sleeping
I'd stay up and think of you
And I still can't believe that you came up to me
And said, "I love you; I love you too"

Now I'm dreaming with you tonight
Till tomorrow, and for all of my life
And there's nowhere in the world I'd rather be
Then here in my room,
Dreaming with you endlessly...

____________________________________
Berikan aku kekuatan Ya Allah....Tenangkanlah hatiku..... Mimpi memang tak boleh di elak....
Restless.. i do sleep... but to many things came out when i am sleeping.... World please be on my side....
aku bersyukur ... mimpi semula segala permulaan...
bila terjaga.... aku hilang....

Wednesday, January 05, 2011

Dugaan dan keredhaan


well just to share... we have tons of people who are by our side and give advice along the way... but it is depends on us to take it or leave it... saat aku baring baring cuba untuk lelap... (gara balas dendam dan seminggu dua tak leh tido) aku teringat pesanan joe (congrats dah kawin pun ko)... ED... yg dulu kalau jumpa kat PJU5 soalan pertama mesti ko ok... jawapannya.. em yup aku ok.. kerja ok... cinta ok... rindu gila nak jumpa ED... so this is what i do these days....

|Selain dari berdoa dan berzikir masa jiwa kacau... cuba

1. Maafkan semua org disekeliling kita dan minta maaf pada org yg kita lukakan

(terutama pada ibubapa dan sesiapa yg pernah bahagiakan kita)

2. bila orang tanya sama ada kita ok @ tidak... kita jawap okay.. semoga menjadi satu doa utk kita...

akhir sekali... buat yang terbaik untuk masa depan kita, org disekeliling kita... gambatte, jiayou, fight-o owh, fighting (^.^)v


p.s s0 with this i seek for forgiveness if i ever hurt anyone in anyway.. and thank you so much for being there, reading this and do take care :D

Semoga segalanya berjalan lancar.... :D gambatte alish.. gambatte semua orang... i love malaysia (ahaks tak pasal pasal)... owh lupa pulak masa untuk bertukar ke ron95

Tuesday, January 04, 2011

Neon Trees - Animal (Viral Version)

Kuatkan Hati

hari berganti hari.... hati rasa macam ditumbuk...... sedih pilu... semua dah tak terbendung.... aku tahu semuanya silap aku... tapi siapa aku untuk bising... siapa aku untuk marah... siapa aku.... aku pun dah tak tahu.... makin susah nak lelap... selera makin hilang.... gagahkan juga hari hari..... yakin ada baiknya... yakin nikmat yang Allah berikan... aku cuma bergantung pada ketentuan yang Allah tunjukkan... sedikit sebanyak semua tempat yang aku lalu tinggalkan bisa .... rumah, pasar, jalan raya, even shell depan rumah..... terakhir aku pergi lovers bridge..... aku tak sanggup nak lalu... sebelum ni aku kesana bila teramat rindukan walid... untuk tahu terlalu banyak kenangan aku tak terdaya untuk kesana.... mana lagi aku nak pergi... bila aku perlu sendiri.... aku patahkan perjalanan aku kesana semalam...

kalau ada 3 wishes/ hajat... segalanya bermain kat kepala.... hajat ke3 buat aku alpa..... hajat ketiga buat aku ambil keputusan untuk mulakan perancangan baru.. saat aku mula.... saat itu segalanya berubah..... aku ... disini.... satu persatu yang dulunya jatuh ditempatnya mula renggang semula.... tak pernah aku salahkan sesiapa.... ketawa ubat aku... bila masuk dalam bilik hilang dalam luka yang aku buat sendiri..... lucunya aku tak sanggup untuk kehilangan segalanya... lucunya aku tak ada kekuatan untuk berkata demikian.... lucunya aku mula redha... lucunya aku makin terluka..... lucunya..... hidup aku bagai penjara.....

Ya Allah kuatkan hati aku untuk menempuhi kehilangan nikmat yang engkau berikan....nikmat ketenangan... aku Redha dan pasrah apa yang engkau tentukan... permudahkanlah perjalanan aku selepas ini... lindungi hatiku, tingkah laku ku, setiap bait kata, setiap perjalanan aku... aku akan belajar dari segala yang ada....

untuk mereka yang di luar sana.... i wish that your life is less complicated than mine... i wish that happiness is always be with you.... i wish that everything will start to falls into places....

Ya Allah kuatkan hati aku ya Allah aku tak mahu hilang dari cahaya nikmat yang engkau berikan....

Monday, January 03, 2011

Far East Movement - Rocketeer ft. Ryan Tedder + lyrics


Far East Movement ft. Ryan Tedder - Rocketeer Lyrics
here we go, come with me
there's a world out there that we should see
take my hand, close your eyes
with you right here, a rocketeer
let's fly

fly, fly, fly
up, up here we go, go, up up here we go go
let's fly (fly fly fly)
up, up here we go, go, up, up, here we go go
where we stop, nobody knows

where we go, we don't need roads
'cause where we stop, nobody knows
to the stars, if you really want it
(got) got a jetpack with your name on it
above the clouds and the atmosphere
say the words and we're outta here
hold my hand if you're feeling scared (scared)

here we go, come with me
there's a world out there that we should see
take my hand, close your eyes
with you right here, a rocketeer
let's fly

baby, we can stay fly like a g6
shop the streets of tokyo, get your fly kicks
girl you're always on mind, got my head up in the sky
and i'm never looking down, i'm feeling priceless
where we're at, only few have known
(...) super mario
i hope this works out, (cardio)
'til then let's fly

__________________
foot note : I am punched

Sunday, January 02, 2011

Joanna & co: Miko (youtube+ lyrics)

perghhh rasa muda pulak dengar lagu cam ni huhuh.. haha your life sucks alish admit is :P ye ye life sucks padan muka aku.. apa pun at the point of time... this song really related to me somehow... aah some how.....
______________



Miko. Miko oh oh oh. Miko. Miko.

Verse1:
Apa katamu jika aku buat mu ketawa?
Apakah engkau akan berikan belain kasih mu?
Lihatlah perarakan aku dengan perhiasan,
Aku cuma ingin menarik hati si dia yang tampan.

Korus:
Obliknya hidupku,
Oh bila kau sengaja buat tak tahu,
Mengapa engkau tak bermanja?
Pudar warna hatiku,
Oh bila kau cuba lupakan diriku,
Ku mampu bergantung padamu.

Miko. Miko oh oh oh. Miko Miko.

Verse 2:
Apakah aku tersalah langkah?
dan ku masih tak sedari,
Khayalan ku tentang dirimu makin melemahkan,
Lelah gelisah diri ini dan ku selalu tunggu.
Aku cuma ingin menarik hati si dia yang tampan.

Ulang Korus


1.1.11 is a great day

yup great sesubuh i did a favor and receive kropok lekor as token of appreciation hahah

and in the evening i receive a great delicacies .... and love it so much... i start to feel embarrass because before this i was the only one who always cook... mana tau he did a great job.... recieve 3 dishes but this picture is baki of it... which i took back home for dinner and share with mum
seriously nice and perfect.... well balance ... thanks... gila terharu ok... first time pat cam ni.... :D