Thursday, February 28, 2013

Tak boleh tahan .. kena tulis juga

Entah macam mana seseorang itu klasifikasikan hidup dia sebagai banyak masalah, banyak dugaan ... aku dah start busan baca status update sesetengah orang yang tak bersyukur sebab ada dua tiga orang ni buat aku rasa aku pulak yang patut mengeluh macam diaorang

status 1:  "Aku ni susah la banyak masalah" - mak bapak ada lagi -1  kedua kerja mengajar la, kawin belum ... gadget baru je... so aku tak tau mana masalah dia.. sebab bila tak ada duit ..  masih rancak lagi mintak mak bapak... so ko pe hal?

status 2: "Mak aku tinggal kat kampung la, biar la dia , dia suka" ... so bila mak jatuh sakit pun tak nampak la kan, mak makan apa pun tak kisah... yang penting aku + suami + anak anak enjoy dul KeyEll ni

status 3: "banyak betul dugaan aku" - lepas tanya... rupanya lupa tanda tangan dalam borang permohonan ... ok dugaan kau ni best la.. aku suka... bak datang sikit.... kau amik la dugaan aku.. tak banyak sikit je ....bagi aku la.. hahahaha

status 4: "Eh aku tak ada duit la... susah kerja macam ni, tapi dah tak ada , kena juga kerja macam ni" ...... Eh eh eh tu HP baru, Keta baru, tudung baru ... pe kes... bukan dari duit kerja tadi.. apa masalah kai sebenarnya


banyak lagi la .. minggu ni... rasa baru hari rabu ni .... rasa dah banyak betul mengarut alam ....

tak apalah.... alish.. itu adalah dugaan dan masalah diaorang... mungkin dia nampak benda tu susah kat dia... untuk kita yang banyak lagi masalah dari dia... diam dan tgk je la... nak buat macam mana... kata kawan.... buat je la cara kawan kan.... tak boleh nak elak rasa sakit hati aku ni... sebab kalau aku jadi dia .. dah syukur la cuma tanda tangan je tak letak, sebab kau tu nampak senang la orang tak nampak kau susah

No comments: