Sunday, October 14, 2012

"Kawan" dan peluang ke dua


tahun ni rasa macam banyak reconnect balik dengan kawan kawan....semua jenis kawan, kawan sekolah, kawan uni, kawan kolej, kawan tempat kerja lama, kawan satu jabatan.  I believed second chance.
tahun ni juga rasa macam kembali ke zaman dulu... 

satu sahaja! 
bila dah umur macam ni dah masa untuk kita berubah, kalau kau tak nak orang layan kau macam tu so jangan buat la apa yang kau buat sekarang (Peringatan ini untuk diri sendiri)
aku tak cakap aku berubah banyak, sebenarnya tak ubah pun... cuma beza dulu dengan sekarang , dulu kalau tak puas hati lawan balik depan depan, walaupun tahu kenyataan tak akan menang sebab aku tak ada geng, tak ada group yang sanggup pertahankan aku....

Trick second chance!
bagi info pelik ..... tengok info tu jalan jauh mana
kalau jalan terlampau jauh sampai junior pun tahu , masa untuk cut off yang terbaik adalah SEKARANG ... cut off disini bermaksud terus berkawan tapi limitkan info diri...

Moral of the story:  kita kenal dia yang dulu, kita tahu dia yang dulu. simple trick macam ni boleh bantu kita. bagi aku tak kisah pun kena kutuk ke kena perli ke, orang guna lawak kasar ke... 
all i did = SMILE.. because that helps me to rechoose and rediscover my second chance window... for you .... 
sebab aku reconnect adalah untuk ukhwah ...bukan untuk pergunakan kawan, bukan nak jual barang, bukan nak guna pakai dan jadi hak milik sendiri barang kawan, bukan nak menganjing,  jauh sekali untuk berlagak ...

dah masuk 3 tahun lebih aku balik batu pahat lepas tinggal kat JB almost 7 years ..... aku tak rasa tertinggal apa apa pun

sebab hati ibu aku sentiasa dulukan.... dulu masa aku sekolah rules ibu jangan keluar ke apa semua tolak tepi.... so ya maaf kawan kalau aku bagi banyak sangat alasan... sebab sekarang aku dah mula bezakan mana yang patut didahulukan .... Aku , Ibu dan Keluarga aku 

apa pun: http://www.youtube.com/watch?v=KagvExF-ijc

sebenarnya tak lawak pun bila kau cakap dengan aku "kelakar ek kita dulu gaduh macam apa" sebab kau tak laluinya, kau tak rasa apa perasaan di bezakan, di pulau dan di bully

sebenarnya tak lawak pun bila kau cakap "sorry la dulu aku .... tapi lawak dowh"

sebenarnya tak lawak pun kau belagak... kita semua dah kerja... ada yang lebih ada yang kurang... ko fikir sikit hati perasaan pada orang yang kurang... contoh aku.. nak keluar dengan kawan sekolah aku bawak kancil... reality check walau tayar dah tak ada bunga clutch plate dah keras

sebenarnya kau sekarang perlu dulukan diri kau... tak payah sibuk sangat drama good good.... kau tahu siapa kau... hentikan la burukkan orang lain yang rapat dengan kau... aku tak sampai hati bila orang mengadu pasal kau... sebab aku pun dah dengar cerita tu dari kau pasal dia... you so sick i think you should stop put on that thick mask


No comments: