Thursday, April 21, 2011

serangan belog


okay.... untuk user yang dah terkena macam saya.. atau bakal terkena... saya punya kesilapan cuma sharing satu link tu je.. the post pun was back in 2008 ke 2007.... anyway


kan kalau pakai mozilla dia ada webpage kaler merah.. dia ada dua button... get me out of here atau... why was this page blocked.... so click la.. why this page blocked dan akan keluar page:
basically dia akan bg tau lah apa punca dia... just tetiba tengah rajin pulak nak divert aku nya focus dari kerja ni.. ok ok... nak focuslah ni.. haih

sebenarnya aku letak link yang de dalam video ni sebab suka sangat time tu....
rasanya sekarang boleh cache je blog post tu sebab dah delete kan

ni view untuk kerom:


kalau chrome kena click kat safe browsing diagnostic page

15 comments:

faizlaster said...

sebab vid tu ke???

faizlaster said...

sebab vid tu ke??

aLiSh said...

taklah... sebab nama benda tu malaysian artist for unity... dia ada website.. sya letak link dia dekat salah satu blog post tu yang kena tuh :D hari tu malas bebenor nak sattlekan... but okay lah google release block dalam 24 jam

faizlaster said...

owh...sebab link tu r ek...huh..cane leh detact link tu ekk...

aLiSh said...

awak pakai google chrome ke pakai mozzila

faizlaster said...

mozilla...huhu..nape??

aLiSh said...

kalau mozzila... nanti screen merah macam atas ni keluar kan

pastu kan ada dua button tu... klick yang "why was this page blocked?"

nanti dia akan tunjukkan apa yang menyebabkan blog kena block.. pastu cari balik lah dekat edit post.... pastu remove la... kalau kat side bar remove link tu...

faizlaster said...

owh..patut laa...ngeee..ok la tu cikk...igt kan sbb pe..huhu

aLiSh said...

haritu kan busy presentation segala ni pun busy but :D okay.. ada gak masa rereport blog sendiri

faizlaster said...

tau xpe...2 mggu lepas bz gle kot..ni je blleh rilex2 skit..huhu

aLiSh said...

hu ni pun tengah tension jugop

faizlaster said...

sebab nape lop ni???

aLiSh said...

sebab kerja dengan belajar... doakan saya murah rezeki dalam dua bab ni ok.... thanks paih

faizlaster said...

ok cik..saye doakan cik moge2 berjaye lam sume bidang..same2 kite doakan k..huhu

aLiSh said...

saya pun doa kan paih berjaya gak ... huhu amin.. thanks