Tuesday, February 08, 2011

SANDMAN Guitar Center Batu Pahat

Gambar di cilok dari batupahat.org

Jalan-jalan tengok Guitar di SANDMAN batu pahat
lokasi: ala kat KFC house tooo depan farson dekat dengan busstand.. alah jalan rogayah la...haa asam pedas mak limah tau.. situ la situ..... 75,Level One , Jalan Rugayah, Batu Pahat, Johor, Malaysia

Untuk peminat alat instrument musik di Batu Pahat semestinya tahu SANDMAN guitar center... untuk guitarists guitarists tegar, kita juga tahu bahawa sandman adalah authorize distributor untuk jenama Epiphone, Gibson dan PEAVEY ... dan yang paling penting segala penting SANDMAN adalah satu satunya tempat yang kita boleh cari guitar berjenama Seperti Fenders, Ibanez, Yamaha dan lain lain dibawah satu bumbung ...walaupun tak nampak gecko (sebab guitar dia cun.. tapi even pick dia harga fuhhh takyah cerita so aku pun paham kenapa dia tak wujud di situ :P)

so untuk mereka yang berangan nak beli tapi segan nak pergi, atau memang nak berangan je. SANDMAN ada sediakan Online store , tapi pakai visa dengan master la : SANDMAN online store

Misi harini adalah mencari Guitar Acoustic electric epiphone yang yum yum.... walaupun abang tu dok asyik offer aku cuba fenders aku still berangan tengok epiphone.... sebab ada epiphone datang dengan amplifier ... baru RM1519.00 ..kan? huhu

sangat tempted-kan cuma yang saya tak suka yang package tu sebab terlalu keciklah guitar dia... so untuk badan besar macam saya ni jgn lah sibuk nak berdamping dengan benda yang slightly smaller size than others... tapi dari mula mula masuk aku terus pergi ke guitar ni

Epiphone SST Studio Acoustic-Electric Guitar (Solid)

sedap tapi berat nak mampus.. nama pun solid huhuhu... harga tak boleh blah... solid juga... auuuuuu sakit hati sakit hati... lelagi hp rosak ni .. ada je benda yang aku plan nak beli tak dapat :(

Fender Telecoustic
abang kat kedai tu seboleh boleh tunjuk kat aku yang ni... siap provoke aku dengan sepenuh hati.. owh saya suka... mamat tu siap cakap.." saya rasa paling sesuai untuk awak yang ni lah" i almost ask: "do you get commission for this?"... this is one expensive guitar ok!.... tapi sangat best... sebab best je tak ada reason lain hahah... aku suka sebab lightweight sebenarnya sebab tu bila tau harga ...kepala aku pun terus lah lightweight juga...

budget dalam otak aku cuma yang ni je :

Epiphone AJ-100CE Acoustic-Electric Guitar



tapi asyik sangkut depan :
Epiphone AJ-100CE Acoustic-Electric Guitar dan Epiphone Hummingbird Accoustic Guitar



harapanlah nak dapatkan .. mmm kecewa betul :/...

nak tgk lakewood tapi tiada... lakewood macam gecko la.. banyak guitar dia matching dengan citarasa aku.... so jom invade SANDMAN lagi.. tapi tunggu tabung kesayangan aku ni penuh dulu :D

ada banyak tabung ni tapi semua kosong:-

tabung sambung belajar
tabung HP sementara untuk tunggu sampai tabung HP sony ericsson xperia arc aku penuh
tabung Korea & Japan Trip
tabung Betulkan pintu kereta sebelah kiri
tabung kasut

last but not least tabung guitar
(solo pun tak boleh saving apa la... dah lah jarang keluar rumah duit habis kat makanan je aku ni hurm...makan... makan ...coke dan makan )

agaknya aku patut letak button paypal kat sini.... mungkin boleh membantu ye tak? yezza

23 comments:

inspirasiizra said...

x macam mahal lak kedai nie,,..

girl yg reti main gitar,, sangat awesome..

saye ske acoustic jumbo,, x kisah brand pape pon,, lg murah lg best,, hahaa . .

aLiSh said...

best kedai ni.. saya pergi sana rasa macam masuk kedai cokelat, mainan atau limited edition coke... s i said :D

huhu saya harap saya awesome... tak tau nak belajar main guitar kat mana :(

mozou said...

go for flying V lah. baru rock. hehe

aLiSh said...

erk encik mozou =.="' cita rasa lagu kita berbeza... kalau awak boleh la pakai flying v.... ngaa

inspirasiizra said...

ape kene mngene mcm masuk kedai coklat lak,, . .

kod asas gitar macam kod A C D G B F E, Am Bm Cm Dm Em Fm
tu blaja sindiri la dulu,, cari image kod,, sye dulu pon blaja sendiri kod asas,,

bila da tau kod asas,, pastu leh la carik member yg pro untuk cara nak main lagu lak . . ngaa

aLiSh said...

yelah macam masuk kedai cokelat la .. duit 20sen tapi semua cokelat nak beli... rambang mata...

hahaha mana nak cari member pro guitar ni.. kawan saya banyak bassist.. yang lead sorang tu pun dah tak rapat .. aiyak

saharboy SsS said...
This comment has been removed by the author.
saharboy SsS said...

betulke ramai guitarist rocker guna Ibanez...?..problemo conspireso...saya tau main kod C ngan d je..heheheh

aLiSh said...

entah saya pun tak sure.. saya bukan guitarist hahahah :P saya tau C je.. C++ hahaha

sahar apa ni tak follow balik orangnya blog .. jaat

saharboy SsS said...

ceh mcm iklan Digi plak...ok la.."i will follow you.."...hwa3x...

aLiSh said...

hahaah follow jangan tak follow.... tapi belik je kalau tau C dengan D je sahar.. bukan orang sabah biasa men guitar ke pepetang?

saharboy SsS said...

saya vocalist cik alish....
lagu2 M.nasir tu sume saya sapu....
yela....sume lagu masyuk kalo saya men guna chord C n D je...hheheheh..

saharboy SsS said...

saya vocalist...lagu M nasir sume saya sapu.....mmg xtau pon men sbenarnye...dah byak kali trainning xdpat2 gak...

aLiSh said...

saya baru nak cari melissa nak ajar dia join kelas yang dia cakap tuu

white eve said...

ala~~ sedih ah ceni~~ bru brangan nk balik bt pahat karang nk beli gitar sebijik, saye bru blaja men gitar n boley la maen dah bape bijik lagu~ em..boleh suggest utk kiter x guitar ape yg best utk beginner? kite xtau sgt pasal guitar ni tp sgt2 minat :D

aLiSh said...

hurm biasa kawan kawan perempuan beli skylark.. sebab fret kecik... harga pun tak mahal 150-300 ke dah boleh dapat sebijik.. tapi kat sandman ni tak nampak pulak skylark.. tapi dia ada banyak je acustic guitar lelain...

suggestion tak ada tapo
1. tgk budget
2. pegang dan try main kat sana guitar yang boleh ikut budget
3. kalau rasa fret sesuai, strum pun rasa ayu je kat telinga... beli je

white eve said...

hurm~ mang teringin nak beli, tapi nk masok sandman ni pun dah kecut..karang die tanye hape2, kiter dahla tatahu menahu pasal gitar..tapi nak~ uwuwuwu >.<

aLiSh said...

ala buat buat tak tau je.. selalu
dia tanya nak guitar apa.. acoustic ke elctric ke ... macam tu pastu mesti dia tanya budget berapa....

pastu agak agak kejut kan kawan ramai kat uthm uh.. pakse yg reti guitar ikot sekali.... mesti leh nya tak rasa gentar...

nak bagi lagi bagus.. jujur je saya beginner nak cari guitar budget tak tinggi kalau boleh nak cuba fret dia sekali bleh... abang tolong la tunjuk saya yang mana ok (abang sebab tak pasti dia ada pekerja wanita atau tidak)

white eve said...

owh yeke~ eheh, tapi dah tgk kat website die fulamak hage! ingat budget RM300, tp dah tgk bukan maen agi paling murah pon RM500 plus2~ sedih~ terbantot semngat.huhu

aLiSh said...

tak silap ada la yang murah cuma kena tanya je .. sebab kat website memang tak ada dia tunjuk yang dia official distributor je

selalu perempuan pakai skylark .. cuba cari.. bawah 200 dah leh dapat.. dia punya fret pun tak jauh senang nak capai sebab jari kita girl ni halus kan

http://67.20.84.229/finaguitar/product/product_info.php?info=p35_FF-704CEQ.html&XTCsid=i4u7ip42rdic1ucb26vea26d62

tgk link atas ni.... ada student sye kata... fina guitar dia ne quality bagus.. murah pun murah design dia pun lawa..

lagi satu ada student saya tu pakai jenama evo.. bawah dua ratus.... cun ... https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/313020_2501157729207_1260841752_33078000_1795914237_n.jpg errr tapi tak tau leh pat tgk tak huhu ... saya pun nak gi JB ni sebab nak cari skylark satu.... body dia kurus je

white eve said...

erm~ boley saye tau? awak ni lecturer ke? keje ktne?

watashi sukamaki said...

iye dak murah no ni. kang aku pg wt bazir mnyk je, gtr xdpt. murah je

aLiSh said...

tak faham =.="" bahasa apa ni?