Sunday, February 13, 2011

Get Data Back dan selipar ninakimi

Harini nak cerita pasal GetBack Data....

fuhhh punya lah aku busykan diri buat kerja hujung minggu ni mana tau aku boleh delete file kerja aku... kerja gila... patut lah tiba tiba ada 12gb free space... sebab memang setiap malam sebelum aku tidor mesti aku buat ccleaner dengan disk clean up (hasil dari download, tengok dan delete)...

semalam buat fragmentation.. itu rutine mingguan untuk lappy aku yang berkerja keras dan sentiasa di heret sini sana.... aku masih tunggu process copy dari petang tadi (sebenarnya sebab folder tu yang gila bapak besar) ...

and yes! this is not the reason why i failed to upload students labsheet dekat author - Maaf ye students degree aku yang section 2 dan 3... huhu ... uwa sakit pinggang tunggu.... kerja aku masuk dapur makan masak makan masak...

so ni snippet program tersebut.. yang sebelah kanan tu adalah list file yang aku dah delete...
yang kiri tu macam biasalah dia listkan semua sekali...folder dari mana ko delete

aku selalu guna program ni bila dah selalu sangat tersalah delete menatang dalam pendrive dan juga untuk dapatkan maklumat pada harddisk yang dah rosak.... kira kengkonon pengaruh CSI la... buat data forensic.... wink wink sebenarnya ni juga cara macam mana selalu artist kantoi kot... pekedailah yang jahat.. dah ganti hardisk.. biasa orang kaya mana nak hardisk lama.. dia amik pastu dig for info lepas tu jual dekat paparazzi dan mamarazzi... tapi ni aku dah bagi tau korang jangan salah guna pulak.. sebab tu aku tak kasik link mana nak download.... (tanya Mr Google sudah bukan susah nak cari)... fuhhh aku dah tak sabar nak tgk muka lega aku :D... jadi... selamat cari data lama anda :D ... selalu orang tak nak kongsi ilmu ni sebab boleh buat duit... dan aku sangat careless dan tak nak bayar orang buat... so thanks untuk kawan baik aku Hafiz yang bagi tau pasal software ni masa aku rosakkan lappy pertama aku (masa PSM tau sob sob sob - tak dapat pulak tu cari DOC file aku masa tu... nasib jumpa system PSM aku separuh ; moral of the story : ko gi lah format selalu macam aku.. pastu nak cari file makan 4 hari... sebab rosak... jang jang jang. excessive heating.. motherboard meletup... cuba habiskan PSM dalam masa 3 hari)

hint: ko ingat format tak boleh jumpa balik....50 kali format pun leh jumpa ok .... :P

cerita pasal selipar kulit ninakimi pulak

lastly i owned one... tu pun orang bagi so aku terima lah dengan hati yang besar... lama dah nak beli tapi mahal sangat sebab handmade.... yg sebelah kanan ni anak sedara aku punya.. cun kan aku nya yang sebelah kiri... neko miaw miaw... eh ada untuk lelaki jugak...so korang boleh ah follow link ni kalau nak tgk selipar dia (sangat berminat pada yang ikat sampai betis tu tapi.... huhu tak pe la )... ni antara yang aku minat:

p.s Have a nice day peep semoga hari anda least complicated than mine... and

one more thing... i really hate to tell this to people : Grow up and tell the truth no matter how hurtful it was... jangan jadi dayus ok... aku benci orang macam ni... kalau nak lari dari problem ko tu pun ... cukuplah sebulan nak berahsia menipu segala... relax la.... benda dah jadi ...kan senang kalau ko jadi orang yang jujur pada orang lain dan diri sendiri... ada orang ke nak marah marah tuntut itu ini.... pegang lah pada janji.... kalau tak boleh jangan berjanji.... dan jangan poyo sangat... =.="' sebenarnya aku rasa penat.... aku tau kenapa aku selalu lari dari terlalu rapat dengan sesiapa.... sebab at the end.. aku yang selalunya terluka....

17 comments:

kaizen said...

mmg terbaik software tuh...

aLiSh said...

apa lagi google la

kaizen said...

op cos...

aLiSh said...

ngaa haha

inspirasiizra said...

cmner nk guna software tu,,
step 1 pon x lepas . . .

aLiSh said...

huhu ikut je step by step

inspirasiizra said...

alah,, snang gler gune (*lagak belagak),, hahaa

alaaa,, yg trial x leh copy laaa . .

aLiSh said...

sapa suh pakai trial... senangkan izra.. jumpa tak apa dicari?

inspirasiizra said...

da jumpe da yg nk carik,,
donlod old version,, die bg latest version gak,,
latest mane der keygen lagi . .

aLiSh said...

hurm baca bebetul tau.. dulu saya selalu cuba copy tapi pastu yang dapat balik semua corrupted.... ikot slow slow

inspirasiizra said...

tp kn software ni menyusahkan la,,
sy baru teringat sy da ade recuva,,
lagi senang,, x yah beli pon,, haaa

aLiSh said...

apekah itu?

inspirasiizra said...

name software tu Recuva,,
boleh guna tuk FAT ngan NTFS,,
mesra guna . .

aLiSh said...

apalah izra yang gatal gi install sapa suh dah gi je pakai recuva tu... wink wink

inspirasiizra said...

saje cecuba,,
bangles kt online tu x smart la . .

scratcher said...

woh.. main tipu. recovery

aLiSh said...

Izra: Ada yang okay lah cuma.. tak puas hati apesal ada kaler je

Noh: Mana ada men tipu... itu namanya = "saving my own ass" ngaa :P