Tuesday, February 01, 2011

Erk.. jam BONIA ???

Waktu baru menunjukkan 12.29

baru siap 2 buku kek

ada 4 buku kek chocolate moist dan 2 kek oren nak kena cater untuk esok. alhamdullilah ada je duit poket masuk :D paling best boleh tolong divert otak aku ni yg makin rotten hari ke hari (oleh kerana tahap kecewa yang tinggi maka torrent dan hard disk tiba tiba penuh.. kenapakah ? :P)


ngaa pengajaran harini: kalau nak beli jam ......tunjuk terus kat jam yang anda mahu
jgn ngengada nak buat statement sedih seperti "eh jam bonia Walid la"
sambil tunjuk jam kat rak bonia....dan hasilnya anda dapat jam yang bukan kemahuan anda...

Selamat tinggal Esprit idaman.. hello bonia....
I am addicted to esprit watch....
tapi baru own 3 esprit watch.. satu kerja ----->>>
satu untuk leisure dan satu lagi dah selamat hilang ke mana. (hep... sorry am not brand cautious ...i only go for what look good on me :D so)


oklah sebelum saya tunjuk jam bonia baru sye tersebut di ataih tangan saya ...maka saya nak cerita .... paseipa saya suka sangat esprit ... janggggg
ye sebab kotak dia ===>>>
ngaaa biasa kalau yg kaler kaler warna warni tu khas untuk limited edition.. ada gak yg datang dengan matching bangle atau matching locket... tapi kalau kotak standard dia mesti lah yg hitam... so far 3 sye beli... kalau lather mesti dia kasik kotak hitam panjang.. kalau konon konon stainless steel watch mesti dia kasik kotak cube hitam. penat dah google nak tunjuk esprit idaman saya...yang tak dapat tuwh... sebab tak jumpa maka kita proceed kepada cerita jam bonia tadi...

.
.
.

jangggg ...ni lah jam bonia tu... pastu ibu start bising.... jam lelaki pun sesuai je kat tangan... habis nak buat camne dah cutting ni memang sejak azali masculin kot :D ngaa so ok tak jam baru sye ni... Bonia Sapphire.... (Bulan ni shopping best gila... kasut cutting lelaki, jam bonia cutting lelaki, t-shirt memang sentiasa beli cutting lelaki... minggu depan.. nak beli t-shirt nike woman (tadi dah ngendap kat al-ikhsan bp yg tak seberapa tu...)... yeahh kengkonon lepas tu leh lah jadi lebih feminine)- important note: ini jam pertama saya yang dial dia bulat bukan pat segi...dan kalau nak shopping jgn bawak ibu.. isk anak apa ni tarik balik ayat tu... maaf bu.. jom jom kita gi shopping k...

P.S untuk sesiapa yang masih tak tau.. WALID tu maksud dia AYAH.... oleh kerana sye ni arab convert to bugis macammana pun sye masih panggil arwah ayah sye WALID.... janggg.... no walid bukan sejenis nama orang kecuali Khalid Al-Walid :D ngeee

41 comments:

kaizen said...

lepas nih leh la blnjer sy...

aLiSh said...

yeah harap harap semua claim masuk blan ni happynya kalau semua masuk serentak lalallaa~

kaizen said...

yeay yeay!!!
mizz alish blnjer sy...

aLiSh said...

ngaa jangan lupa doakan dapat semua bulan ni.. baru best leh lanje lanje

kaizen said...

wokeh....
xde hal punyer....
jgn da dpt nnt senyap2 jer....

mozou said...

dah la hantar lambat pastu tak lengkap ada hati nak dpt cepat...kehkehkeh

beli satu je ke jam tu, sy punye mana

aLiSh said...

En Mozou hensem: eii awak tak tau ke last hantar bendahari 10HB owh.. sempat lg suh MrNua hantar... eh haritu mintak lanje makan je mana len cam ni... nanti broke la saya.. kek nak kek? separuh buku cukup ar :P

aLiSh said...

Kaizen: Tak mungkin kot buat lupa.. kecuali dah habis terguna sume lalala~

kaizen said...

itu yg xmo dgr tu....
sy nk tuntut dgn fatah nnt....

aLiSh said...

jom kita mintak ngan fatah.. nah start bila atem?

kaizen said...

ehh???
mne plak...maksud komen sy kt ats tu....
sy ngan fatah yg nk tuntut cik blnjer ktorg....hahahaha

aLiSh said...

ATEM KAKI BERPALING TADAH

fattah pilih .. awak nak sebelahkan atem ke sye

nota kaki: tahap rambang mata semakin teruk.. converse midcut nampak sangat canthek

kaizen said...

mne bleh......
x fair la cm2.....

aLiSh said...

BWAAHAHAHA ^.^v

kaizen said...

ok2...
kte tag team minx kt fatah....
yeay!!!

mozou said...

bukan tarikh last hantar 1hb then payment pd 8hb ke? kalau 10hb lg la lambat nak open table ni.hehe...

kek? cheesechoc ade? hehe

aLiSh said...

Kaizen: haa kalau setuju dari tadi kan senang


En Mozou kacak: Entah ek kalau eFKeheMPih last 9.. masuk 15 macam tu la....
ngaa kalau minta cheesecake sye beli secret recipe je lah... sebab dia-nya newyork cheese n choc mud saya tak lulus buat lg :( n short tak jumpa recipe yg buat rasa sama dengan ramuan rahsia

kaizen said...

so fatah...
bler nyer???

mozou said...

uish takyah la susah2. main2 je, bukan minta blanja betul2 pun.huhu

aLiSh said...

Tak nampak fatah pun harini.. gi kat latest post dia kita gi mintak lalalala~

kaizen said...

de bz tlg org bnjir kt BP tu...

aLiSh said...

En.Mozou hensem: ada perpatah kata
rezeki jangan di tolak musuh jangan dicari.. mahu kata mahu kalau tidak terlepas nanti

Atem: yelah saya asyik dengat pasal BP banjir korang tolong siapa? bukan adek sorang ke rumah banjir teruk?

kaizen said...

x dpt dipastikn kt area mne fatah g....

aLiSh said...

tekun gila membantu.. fattah tidak kelihatan didalam grid internet langsung hhhoho

scratcher said...

paseipa pkai jam laki... XD..

aLiSh said...

sebab saya kacak?

scratcher said...

paseipa cik rasa cik kacak...

aLiSh said...

saya tak RASA saya kacak

tapi saya memang kacak sejak azali

Fatra said...

test...lama xmenaip..
rupe2nye namaku disebut-sebut..
patutla macam tersedak je..

saya g daerah Seri Medan...
air belum surut tapi da kembali ke kg halaman...

aLiSh said...

ngaa tulah pasal saya dah tgk blog post awak tadi.. tapai tak pat tgk sejauh mana tinggi air naik.. but empangan tu kalau pergi jalan jalan best .. bersih :D

kaizen said...

ape lg cik...
bawak la kami ke sane nnt....

aLiSh said...

apa lagi.. yok semua .. eh leh tgk empang je la

kaizen said...

tgk jer??
xleh mndi2??

aLiSh said...

mmm empangan bukan bahaya ke? isk tak mo saya tak mo bertanggung jawap

kaizen said...

alaaa..........................

aLiSh said...

pastu mesti awak cakap eh cik keciknya empangan ni.. ya hello ingat tasik cini ke :P

kaizen said...

ahahaha..... =)

Fatra said...

Kawasan umah cik banjir x??

aLiSh said...

Fattah: banjir 2 hari banjir kilat tapi masuk umah tak lama la .. 3-4 jam je

Fatra said...

owh...selamatla...kalau kesian programer kita..

aLiSh said...

huhu yg tak best satu je.. bilik bau pelik + rasa nak tukar je almari yg dah kembang bawah ni .. hodoh pulak nampak