Wednesday, February 16, 2011

Balas dendam MC'D dan Kereta kemik?

so minggu ni minggu balas dendam makan Mc'D [dah lama gila tak makan Mc'd... Sebulan lebih la rupanya] dan juga minggu bila timbang berat badan... bising pada diri sendiri.... Balik ni timbang rupanya dah naik 3 kg lagi... haih memang jgn harap lah diet.. buang karen

sebenarnya aku ada masalah nak order Mc'D sekarang.. nak sausage mc muffin ke nak sausage yang ada chicken roll tu.. last last order dua dua.. sumbat isi dalam satu burger.. jadi macam burger bawah ni...haha.. ni kes satu hari tu bangun tido lapar gila tapi kelas pukul 8 pagi.... ah benci hari isnin... sebab kelas sampai kul 2.... non stop... maka Mc'D jadi sasaran... selalu tapau sebab takut tak habis makan [semestinya perasan je tu.. sebab akhirnya habis juga... yum yum kan]

chicken sausage, egg, chicken roll
tadi plan nak makan nasi arab kat g3.. selepas buat beberapa panggilan, malangnya tiada yang boleh meneman. oleh kerana nasi arab g3 tu tak sedap bila tapau... aku patahkan niat dan... terus teringat.. harini kena gi maybank sebab nak tolong at, kena photocopy document yang sepatutnya bukan kerja aku dan akhirnya aku drive thru... guess what since prosperity burger was first introduce to Malaysian market... am still unable to decide... whether to order chicken or beef... at the end, as usual.. aku order dua dua terus... makan dalam kereta sambil tunggu segala process photocopy selesai....

tau tak korang?, dulu prosprity burger yang chicken dia tak letak bawang tau tapi dia letak bellpepper... mungkin sebab tu dulu aku suka order yang chicken... selepas habiskan dua dua sekali burger... aku rasa tahun depan aku dah tau nak order yang mana... segoikan segoikan ngaa... memanglah segoi...



erk aku rajin basuh kereta sekarang... seminggu dua 3 kali kalau mengadap hujan lebat.. konon konon untuk tampilkan peribadi lebih comel...tiba tiba aku sampai rumah aku terasa nak tgk depan... eh kemek? rasa baru isnin lepas aku basuh kereta tak perasan pun kemek ni.... lagi satu aku memang bawak kereta laju .. memang minggu lepas hampir accident tapi aku ada habit.. kalau parking tu nampak sempit aku suka parking bontot kereta dulu... apesal depan kemik ni ? hmm macam bentuk motor atau tiang.. aku duk jugaklah fikir mana tau minggu lepas ke apa ke ada orang langgar aku, aku yg tak ingat.... oleh kerana aku memang selalu orang je yang langgar aku dan aku tak langgar orang... aku rasa bengang tiba tiba

untuk mencari jawapan aku tanya anak sedara aku dulu.. biasalah mesti aim yang tak ada lesen dulu... lepas tu .... aku tunggu ibu ... tunggu punya tunggu ...

sekali ibu jawap.. "oh aaa ibu lupa tarik handbrake(a.k.a e-brake)".. kereta tu jalan sendiri langgar tiang...
location: area bukit dekat dengan umah aku ni haa... nasib tak masuk longkang.. hurm sedih aku tengok boyfriend aku tu makin lama makin banyak kemiknya :(.... dahlah pintu tak sempat nak ganti lagi... wiper belakang kena rembat... sabarlah babe... dan... patut ke aku diet ni.. dah gemuk sangat ni?

Nota Riak: anak sedara aku buat statement mengada-ngada balik sekolah tadi
"ti -ish, kita tak suka lah.. semua orang tanya pasal ti-ish.. sara dah minggu keberapa sekolah kat sini, masih ada yang tanya sara ni anak sedara ti-ish ke" jawapan aku "biasalah ti-ish kat sekolah bad girl... comel dan emo.. haha kesian sara, nasib mr sia, miss ong dengan mr yap dah tak ngajar kat convent lagi.. kalau tak...mesti makin tension sara".... lalala.... sebenarnya cikgu-cikgu memang ingatlah muka kita... kita yang kadang kadang teruk.. muka cikgu dengan lecturer sendiri pun tak ingat :D...

7 comments:

kaizen said...

sy ingat sumer cikgu n lecturer yg ngajar sy...

aLiSh said...

ngaa tapi saya tak ingat semua saya ingat separuh je.. yang sekolah rendah lagi dah banyak lupa

kaizen said...

sy ingat jgak la yg pemes2....

aLiSh said...

yang famous famous tu tak ramai.. paling parah bila kena tegur dengan cikgu pastu tak ingat siapakah orang itu

kaizen said...

itu sgt malu...

yusSeft said...

npe susah nak order?...
klau sye suke beef sbb aym cm x kenyang la ble mkn....XD

aLiSh said...

saya setuju... tapi masih teringat pasal masa ayam dulu dia keluar letak green bell peppers... rasa dia lain sedap... so sekarang dah tau lah nak order pe tahun depan... saya beli setahun sekali je pun :D