Thursday, January 13, 2011

Pusing... Cinta... Gila....

ye pusing pusing pusing.... ibu harini borak lagi pasal kawin... owh okay now everybody commented my blog post only via sms... cammon.... takot no nak reply bawah ni... anyway.... ibu was talking about who my future husband should be... man not again... aku pun pura pura sibuk buat buat lupa jalan nak pergi jalan Templar dari federal highway... sangat tipu padahal pj/subang aku punya area menyesatkan diri dulu... pusing pusing masuk balik area hospital assunta lalu greenpack pastu masuk balik amcorpmall masuk pj tetiba sampai subang.. wei ni bukan cerita dia.... so

mak aku kata dia nak aku kawin dengan lelaki yang macam abang aku no 3.. okay fine aku no comment... i do understand her needs to fill in the blanks my brother created... lepastu dia listkan best friend aku yang belum kawin (yup have i ever i end up super cosy with guys and being half man myself.... i don't have much choice....)... "tu tu kawan SAL dan UTM yg mak dia masakkan paru goreng pasal adik nak datang... sapa nama dia... tak nak cuba?" dah start mak aku tanya soalan yg sama "Ibu we like siblings ok" tu je aku mampu jawap... "hurm ex boyfriend yang banyak banyak tu tak nak?"...=.="'... "ibu nama pun ex . tak mungkin kot" (the only person i gave second chance is reza because i have to drag him out from his homo friends)... "those chinese boyfriend masa high school apa cerita" ah sudah mak aku ni "bukan dulu ibu tak suka ke diaorang semua"... "WM dah kawin?" "not sure we didnt contact... "how about benji" "he have Chinese gf now..." ... ibu sambung lagi.. "CK?" .. CK ... owh tidak.... and she ask "ni tahun ni je ada 3 orang dah tanya nak cuba?" "Erk ibu .. ibu doakan je lah" and i start to ask "Defy cam ne?" dia tak jawap.... alamak hi.... apa sebenarnya.... aku pun bg tau lah ciri ciri dream guy aku.. yg kerja kasar ok.. kerja keras.. serba boleh... tak perlu kacak... tapi yg penting aku happy..bahagia..dicintai... dan lain lain lagi... tak perlu lah nak listkan jejaka idaman aku macam mana. ah sudah tiba tiba ibu comment... "kawinlah dengan orang yg duk bandar...kan dah busan duk kampung" aku malas nak jawap dah .. in short GIVEUP

kejap lagi phone pun bunyik.... ah sudah commentators on sms.... "Alish, i think you should stop thinking or even dreaming you will find the one, ikut your mum suggestion.. kawin without love is not bad after all".... hoho mr liverpool.. ko dah kawin ko pi men jejauh.....

and more sms "saya rasa kalau yang awak sayang tu tak nak kat awak.. awak lupakan jelah maybe ada yang terbaik awak" i ask him back... ko kenapa tetiba sms cam ni .. he answer..."i see you laughing the other day but i don't see YOU in that laugh"...

kalau aku nak list sms bagi aku 'semangat 46' sejak dua menjak ni ...rasa bedozen kut nasihat ... but LOVE is really important for me... i am sorry to disappoint you guys.. thanks for the advice thou..... but i think you guys win this case ....

yg dah lepas lepas la.... tetiba teringat kat parking lot siang tadi ...masa tengah tunggu nak amik barang... Tuhan punya adil rupanya aku park sebelah... owh tak perlu sebutlah ye.... wow.... aku je yg terasa ke memang dia dah buang semua benda pasal aku dalam kereta dia.... hahah tak tau nak cakap apa sebenarnya... i just don't understand...sapa yg remove siapa ni...hahah.. but hell..... whatever he pleased... R.I.D.I.C.U.L.O.U.S ...benci ke apa ke hak ko kot :D aku still doa untuk ko... sebab aku hargai segala yang pernah belaku...

aku pun sambung buat buat tak ingat nak pergi PJ... kengkonon call abang aku cakap pasal simpang greenpack... lol... rupanya ibu tak putus asa..... aku rasa... mesti dia nak aku kawin tahun ni juga...(Dia siap dah survey homestay nak buat tempat bertandang.. jgn tak tau hahah ibu ibu)

hurm kalau dah namanya cinta... kita puji lah Khairul Fahmi ke, Amirul Hadi ke, Farid Kamil ke dan endless list of jejaka kacak... kalau tgk je tak semestinya nak... mestilah kita nak dengan orang yang kita suka, gembira, sayang... tak mungkin boleh jatuh cinta sekelip mata bila hati dah ada yang punya... tapi Jodoh ni kerja Tuhan.. yang penting aku dah cuba.... tu je aku boleh cakap....

i still say my last post about the guy i dated with ...who said he fall in love with the person he used to like is a BS.... he win... archieve target and congratulation i withdraw supaya 3 segi jadi 2 segi.. because i love him so much .. tu dulu punya story.. maka aku tak perlu comment lagi...

baru aku perasan most of my ex semua cheated on me.... kecuali dear kamarul yg mak aku suka gila gila... i guess its true thou.... the only way to make sure your kids hated things you dislike is to pretend you being supportive... heh banyak betul menyimpang story aku ni

soalan last mak aku harini "Tak cari kamarul"... i bet he married la.... ibu ibu.. sakit perut di buatnya... fahamilah anakanda mu ini tengah memaksa diri untuk berada dalam situasi kerja gila.... tak pe lah.. aku yakin ibu punya doa mesti iring aku... apa pun.... i will just go with the flow... yup no more hunting for me.... i close that chapter in my life... (ehem... ini bukan statement pasrah ok... maybe i will just blindly make my decision)... cheers...

4 comments:

faizlaster said...

baru aku perasan most of my ex semua cheated on me....


ngahahaha.....

aLiSh said...

wow gembiranya dia

faizlaster said...

sorry morriii..:D

aLiSh said...

Tak payah sorry lah..

ngee kalau kena tinggalkan tu dah biasa kot :P