Saturday, January 29, 2011

Mula cuti dan mula teringat

di mulakan dengan

La Tahzan inna Allaha Ma'anaa - Do not grieve; indeed Allah is with us.

_____________________________

so apa issue harini? issue dia saya rasa seperti karma.... so saya nak minta maaf dengan Mr Jo(Dr.Tn.Hj.Alias) Dan Miss Gina (Dr. Hazinah) off yoUTeeeM... mereka berdua ni adalah lecturer favorite saya..... i was inspired to be educator because i love both of them so much... i was always too talkative inside their class (biasa yg bising sekali semestinya yang sentiasa tak berapa nak pandai)..... and i call them by that name. sebab mereka ni kiut sangat ... ada je cerita .. maka saya selalu terasa amazed tgk diaorang mengajar kat depan....

okay the sorry note is: Maaf saya selalu panggil diaorang dengan nickname Mr jo dan Miss Gina.... last saya call Ms Gina mintak tolong and maybe next month nak hantar kek by hand kat dia sebab ngaa adalah :P ... untuk Mr Jo lak... selalu sangat dah invade wall post dia kat FB.... i felt happy they; thou i graduated years ago they still acting educator (biasa sesetengah orang yg dah lepas tu lepas la)

so why am i inspired?.... they not lean on marks... but they are extremely good and happy go lucky in class > i guess that explain my characteristic.... and now i also learn how does it feel if your student score and people asssume that you too lean on marks.... just to let you know ... only 7 out of 130++ last sem dapat A- ... ye A- je.. okay the rumors is just a rumors but it does torn my ego and reputation because of the words "pilih kasih"

but this is not the real issue for today

this sem there are students called me by name.. "eh alish ni nak kena buat camne lab ni?" or... "eh alish kau leh ulang tak slide tadi"..."eh alish kalau aku tulis kat labsheet ni macam betul ke?" terus mengajar tanpa syak wasangka... mungkin telinga saya berdarah maka tak dengar... and at last.... i confirm it.. 5 orang yg panggil cam tu... tak pun dia panggil "ei"... "eii".. wow tadi nama ok lagi kot.. ni dia nak tanya soalan kita lak kena gerak ke dia... so dah masuk lab ke 3... i don't ignore macam masa lab 1 and lab 2 ...instead....i told him/her to meet me if he ever wanna ask anything...

so what say you for this issue.... ??
i still remember my first year second sem with Dr Wan Farah... she said 'alish you can call me Farah'... but her son is even older than me.... and she and he (husband and wifey) is my lecturer...

rasa macam robot lak kena panggil Ei... > dan hint dia > hari selasa! :D

7 comments:

kaizen said...

sy pasti dak klas sy xde sbb ktorg klas rabu n jumaat..hahaha...
agak kureng ajar kt c2....
dlm klas kne hormat lec sepatotnye kt fb/gtalk dll leh la nk guro lebey2 sket.....hahaha
jgn marah cik...

aLiSh said...

saya tak marah lah.. saya pun sebarang gak tapi
bila kena panggil Eiii tu rasa terkelu lidah.. ngaa.. yg len tu tak de hall lah biasalah gurau luar kelas kot :P

kaizen said...

i like...

aLiSh said...

ngaa bukan saya yg panggil eiii.. uwaaa student sye yg panggil sye eii

kaizen said...

yer...sy taw.....

Doria Abdullah said...

LISH!

Sorry just saw the post...

1) (refer to the latest posting) your dad's in a better place now. be happy for him k?

2)maybe you wanna talk about that when you start the class? some 'mukadimah' before you start the lesson maybe, in one of the coming lectures?

e.g. you say hi, good morning, joked about cny then say something along the lines of 'look i know we're close and all and i like how the close relationship between student and lecs goes... but in class, please respect this relationship... '

something like expectation setting lah. lol

aLiSh said...

ngaa thanks.. wei it sokay la

anyway i did do the mukadimah and the person who suppose to be terasa was not the one terasa... thats why at the end i ask him to meet me if he ask question.. and only than people think that am stern... actually this is the only think i fail to handle