Tuesday, January 11, 2011

Maaf, Cinta, Sahabat, Students

letting go,
forgive, and moved on doesn't mean you gave up, or you wouldn't want to
fight for him and love....for me... it can also meant you giving a chance for your
loves ones to live their life without forcing themselves and be
themselves.... loves is to beautiful to be stains by hatred .... you
...wouldn't agree but you will understand :D -alish-

-----MAAF-----
sebelum mula terpaksa cakap dulu 'eyeda entri ni tak de kena mengena dengan hang-'
okay bagi aku maaf memang penting... tapi kalau maaf berulang kali dan sentiasa buat lagi memang hampeh.... aku manusia ... aku juga prone untuk melakukan perkara yang sama... but deep inside ->depends on empunya diri.. memang kadang kadang menyesal mintak maaf pastu buat lagi....
tapi bagi aku minta maaf ni bukan untuk kita lepaskan diri dari sesuatu keadaan... bagi aku biar aku mintamaaf dari pelbagai perkara yang berlaku seterusnya.... zaman umur 25 ke bawah dulu memang lah kadang kadang mintamaaf saja nak perli orang.. tapi aku rasa tak kira lah siapa yang buat salah.. gaduh.. benci... semua berlaku bukannya boleh tiba tiba jadi macam tu.... mesti bermula dari kedua dua pihak.... antara cepat dengan lambat je....

biarlah memaafkan sahaja... sebab aku juga tau... mungkin keadaan akan menjadi lebih baik selepas itu....tapi aku mintamaaf selalunya bila aku sedar segalanya tak akan kembali seperti biasa...

-----CINTA-----
dan terus pulak bersangkut paut dengan bab cinta.... bila kita sayang sangat dekat seseorang tu.. kita nak dia bahagia... aku pun bukannya baik sangat so to let it go doesnt mean we gave up.... but giving a chance for my love once to move on.... supaya dia tak kusut untuk teruskan hidup dia... untuk dia boleh memilih.... tanpa perlu membuat pilihan... tipu kalau aku kata aku tak kecewa bila ada orang ketiga.... tipu kalau aku kata aku taknak dia bersama dengan aku sampai bila bila.... tapi aku tak boleh nak complain sebab along the way kita mesti pernah lakukan perkara yang sama (walaupun aku tinggalkan kawan rapat aku).... dulu aku suka sebut karma.... tapi bagi aku things happen
cuma kena faham lah situasi berbeza dimana.... kalau dia memang suka dengan perempuan tu .. lepastu dia terima kita dalam hidup dia sebab dia pun dah give up nak cuba dengan perempuan tu... tetiba perempuan tu clash dan dia console perempuan tu dan akhirnya jatuh cinta semula pada perempuan tu... aku tak rasa itu cinta....
sebab bila kita sayang, cinta dan ingin bersama selamanya ... secara tak semena mena kita tak mungkin akan jatuh cinta dengan orang lain ... sebab kita ada orang yang kita sayang.... so dari berada didalam hubungan tu .. lebih baik keluar kerana dah terlalu jelas dan nyata kita cuma entiti yang sia sia (timbul pula pelbagai alasan atas alasan tak nak melukakan...).... sebab bila aku dah jumpa orang yang aku suka.... segalanya adalah untuk dia.. ini juga bermaksud melepaskan dia untuk kegembiraan orang yang paling kita sayang.... tapi itu aku... orang lain mungkin mahu kita berusaha untuk mendapatkan balik cinta yang hilang..... terkilankan cerita ni....

-----SAHABAT-----
sahabat adalah teman yang terbaik dalam hidup aku... ada bersama ketika sedih.. memaafkan tanpa perlu sebab... sedia menerima segala baik dan buruk kita... itu lain cerita (walaupun mak aku sibuk dah tanya semua sahabat lelaki aku suruh bawak semua dan dia pilih)... aku gelak je... sebab cerita ni baru semalam.... haa mak aku punya nak aku kawin.. bersungguh sungguh dia suruh aku kawin je tanpa perasaan cinta... janji kawin... tapi pelik tu... what ever.... aku syukur sahabat aku cuba faham keadaan aku.. mungkin maaf tak ada dalam diary dia... hahaha ... sebenarnya aku tak salahkan dia kalau dia marah kat aku .. sebab dari awal cerita... memang dia dan aku agreed on terms yang pelik... aku pun dah bagi tau awal awal if i ever find the one .. the deal is off... kelakar bukan apa.. teringat pulak... saat aku bagi tau dengan dia pasal aku dan jumpa.. saat tu hati sidia bukan milik aku... haa tapi ni semua cerita lama....
yelah cerita lama

-----STUDENT-----
cuma yang tak paling best bila cerita bab cinta ni... bila sorang sorang student aku kusut pasal cinta.... (Masa aku study dulu mana ada pakwe nak gi dating, gaduh, ngamuk, habis duit ) aku pun naik pening... mungkin maki maki bukan banyak sangat dalam chapter aku.... so bila aku tengok isu putus cinta, bermusuh, marah marah.... buat aku rasa cinta dah di salah ertikan.. tak kira lah pasangan kita curang, atau kita pilih untuk berpisah kerana sebab sebab tertentu... aku tak marah pun kalau student aku mengadu memacam cuma... sedih tgk keadaan macam tu.... tak best la.. walaupun bab cinta ni aku memang tak leh nak ngajar sebab aku pun fail tapi aku harap diaorang leh moved on cepat sikit... sebab cinta masa belajar.... ni banyak baik buruk dia tapi bergantung dengan siapa kita bercinta


Lyrics:
I'm feeling distracted
And likewise attracted
To all the things that you let me know
To all the things that you can't let go

You're waiting for friction
The empty addiction
Is forcing me to intervene
Let's break out of this scene

I know I'm not alone
I'm not the only one who is broken
And I know I'll never let you go
I could watch the world pass by
Just as long as it's you and I

You and I
I watch you take over
I'll give you this offer
Take my hand and we will run away
Leave behind our past to stay
Decaying till its rotten
We'll have long forgotten
The memories that will haunt your heart

Let's tear this town apart
I know I'm not alone
I'm not the only one who is broken
And I know I'll never let you go
I could watch the world pass by
Just as long as it's you and I
You and I

We watched the world go by
(But if it's you and I)
Then we will never die
(No we can never die)
We watch the world go by
But if it's you and I
Then we will never die

I know I'm not alone
I'm not the only one who is broken
And I know I'll never let you go
I could watch the world pass by
Just as long as it's you and I
You and I
I know I'm not alone
I'm not the only one who is broken
And I know I'll never let you go
I could watch the world pass by
Just as long as it's you and I
You and I...

p.s pergh ada orang like my wall post.... mesti dia tak baca lyrics lagu atas ni hahahhaha BS ok hahahah .. that quote is mine nothing got to to with the song.. it is such a nice song

2 comments:

Doria Abdullah said...

wei byk betul isu tu rotf.
kelakar la... your mom wants you to get married that desperately.

aLiSh said...

no lah i started to annoyed to see those hateful post .. kinda stressing me up... nak je gi cakap ko ingat ko sorang frust... just that is doesnt make sense for you to bark aloud ... besides it make it harder to let go... and definitely the guy pun sakit hati marah and mungkin forever ever hate her.. well maybe i have toooooo few friends i wish non of them hate me.... maybelah