Monday, January 31, 2011

Cinta Subway

so okay i know i have been writing mixing every possible language... i get bored practicing my English anyway.... so i might as well be hated by thousand of manglish and singlish haters... so here we go....

buckle up people am going to introduce you to my NO 2 favorite food


So... let me tell you what do i often order for myself


jang... Italian BMT and spicy Italian is my no 1 favorite so far

and i did try others too.. just that i am not really into it

meatball marinara and subway melt is one of my alternate choice... tu pun sebab kat subway Asia33 (asiajaya) tu hampeh sangat... kehabisan Italian BMT and Spicy Italian...

and i never order anything from this menu thou .... i always wanted to try the roast beef.... and pura pura healthy ordering turkey breast but... ngaa weird je am not a health freak...


ni antara promo poster yang ada
and you might be asking.... what with this poster :
simple... you can choose your own topping try this



you will than understand what with the poster about choose your own topping

dan bolehlah tengok menu US ni : Menu subway US

kalau agak agak susah nak faham juga so

3 Basic things you need to know before ordering:
1. Bread

you can double check with them what type of bread they have... sometimes they have promotional bread so watch out for it....
as for me: i only stick too
"i want toasted Parmesan oregano"
owh and i notice they call it as Italian herb and cheese outside Malaysia

2. Topping and fresh veggies
topping you can choose from the menu... BMT, Italian, Marinara bla bla bla
as for fresh veggies you basically can pick and chose anything you see in the tray.. and as for me:
"i want everything except for pickle cucumber and cucumber"

iyuckeq ok cucumber... it doesn't make sense for me because they have fresh jalapeno and pickle jalapenos with those black olive.... if you hate pickle ... it is wise exclude pickle in the sub... check the pdf menu....

3. Sauce
basically different country caters different type of sauce
if i am not mistaken we only have... BBQ, thousand island, mayonnaise, mustard and chilly/tomato ketchup
and as always nama pun alish...
"bro i want all sauce in my sub except tomato and mayonnaise"

ngaaa that's about it... i love you subway ... yeah
p.s jom order ala alish yang mengada-ada

"I want foot long Italian BMT, on toasted Parmesan oregano bread, i want everything except for cucumber and pickle cucumber, and i want BBQ, thousand island and Chilly sauce, Thanks...."

Sensei, minasan itadakimasu




18 comments:

inspirasiizra said...

disebabkn cik x cter lagi sal favorite food tu,, saya nak tanye nie,,

mase saye jalan jauh kt blog cik nie,,
cik nengok anime bleach ek,, haaa

aLiSh said...

ngaa izra sye baru siap post awak dah comment sebelum saya siap post hebat gila...

awak jogging sampai time masa saya mula mula buat blog eh... mesti nampak poster besar bapak kat bilik sye uwaaa....

ye sye tdk bleach... tapi dah tertinggal se dua episode... sejak sejak tak de bleach7 ni susah... nak masuk ftp uthm dari sini tk leh ..

Fatra said...

hmmm...lapar la pula tengok entry nie..
so...agak2 bile ye cik??
ari tue da pau atem...
nie nak try pau cik plak bleh???
hehehe...

aLiSh said...

alah nak wat cam ne batu pahat tak de subway owh.... lalalala~

inspirasiizra said...

xde la joging sampai jauh poster,, sampai ke parit raja dah la,, haaa

yang fight ngan Aizen da nengok x,, cik nengok online ker donlod . ..

inspirasiizra said...

meatball marinara best,, isi je kot . .
(padahal x tau pon makanan nie) hahaa

aLiSh said...

dulu download kat bleach7 situ memang sub paling cepat sekali.. pastu dia tutup .. rajin gak cari kat ftp

sekang rasa dah tinggal banyak... nak tgk online mana ok?

last tgk episod berapa tah 288 kot
yg kat http://www.bleachportal.net/ pun sampai sekarang tak update

uwaa lom lg tgk aizen gaduh uwaa

Fatra said...

hmm..camne BP xde subway plak kn...
kalau x..
mesti best kan..
boleh pau cik..
hehehe...

aLiSh said...

huhuhu kalau ada subway bestkan

mesti pagi saya bukan di 7e

mesti saya konon konon kurus

mesti saya boleh beli berapa footlong untuk berkongsi ramai ramai

mesti fattah boleh paw sye.. ngaa

aLiSh said...

izra: perasan makan meat ball marinara tu macam carl's jr chilly cheese burger

gambar chillycheeseburger

inspirasiizra said...

nk donlod bleach kt sini jek,, sentiasa update . .

http://www.realitylapse.com/videos/bleach.php

aLiSh said...

ngaa thanks izra yeahhhh hidup ku kini bermakna semula

aLiSh said...

uwaaa dah ketinggalan jao rupanya.. dldldl

inspirasiizra said...

alaa,, xde la jauh mane pon,, ichigo still guna bankai yang sama . .'-'

aLiSh said...

ngaa memang .. tapi dah belas episode owh tertinggal uwaaaa mana de masa sekrang nak kejar

scratcher said...

subway laggiiii.... dah la kempunan ni cik.. ish.. kat sini mkn sandwich tuna ayam brand je

aLiSh said...

ngaa okay gat tu macam subway gak roti tu toasted cikit pastu letak iceberg lettuce ngaa letak segala sauce

scratcher said...

kmudahan serba tak lengkap, toaster pon xde.. XD