Saturday, August 28, 2010

Banyak


sebenarnya banyak benda aku nak tulis... banyak nak share... banyak yang aku peningkan....
semalam lepas balik dari iftar...(semuanya salah zaini) aku rasa teruk sangat.... macam wake up call untuk aku... sekarang ni macam banyak sangat berlaku.. i am hoping that i wouldn't loose my faith... i 've been doing to much planing lately and i hate to say none of them executable.... each and single things there is pros and cons and i am not sure what to do.. well wish me luck thou.... pening sangat rasa macam nak sepak semua benda depan mata. huh.... target nak kawin lagi +- 2 tahun tapi

option one.. kalau aku sambung belajar +2 years dari sekarang am 29 ++ tak boleh kawin jugak cari duit pulak.....
option two.. kalau dapat confirm kat uthm + 1 years teaching + 2 years studying + 5 years contract.... = umur aku 35....
option three= tak ada

hurm apa lah nasib.. by the time sekarang kawan kawan aku dah kawin beranak pinak.. atleast dah kawinkan cukuplah.. untuk aku hurm.. mood kawin pun tak ada.. dulu arwah walid janji nak nikahkan sendiri.. now walid dah tak ada aku cuma kejar nak anak je.. which kalau aku kawin tahun lepas aku dah ada anak sorang.. how do i know this.. i just know... sebab time to kawan kawan rapat aku semua preggy... macam berjangkit time tu... well saje berangan... Entahlah...
sebenarnya aku plan nak ada anak sebelum 30 merely because of my health tu je....

haritu masa pergi gath Maisarah boleh tanya bila aku nak kawin.. alamak tgk dia kendong 2 anak senget jugak kepala aku.. i am about to plan my life but now seeing all of my friend already finish executing that part... hurm un explanable .... aku pulak ada ibu.... sini je lah.. tengok kalau rezeki aku tak ada kat uthm ni.. minta maaf lah... student phd and master under prof mus semua blah UMP... ahaks saya nak nyusul jugak tak kira..

mecha, realtime processing and grid... which one.... malas betul nak cari journal with part-time job + hobby which turn to part-time job, and sign part-time job..... pening tak.. aku pun pening habis dah ni... not to say i can't coup... just that... am a little lost with my future... what la

please Dear ALLAH make this happen for me......
buat masa ni aku cukup happy ngajar kat FKMP.. bukan sebab apa.. mungkin sebab i met a wonderful friends....which is now replace my best friend back in Dips and Bachs .... sangat comfortable okay.... some how it does push me to work harder... slowly i was suck into it.... hehehe suka ah sebab i never intended to touch any mathematical book ini pulak thermodynamics.. when i look at my collegue... i was inspired.. just because aku ni pemalas tahap dewa to think.... i always skip the question that i dislike and now... i have to make myself some what flexible... sweet....

raya dah dekat.. ibu lately tense manjang.. which lead me to felt the aura to.. and yes... r***** telah wujud di facebook.. apa maksud ayat ni nampaknya aku sorang je tau...... kenapakah.....

p.s sorry i used to date 1/2 of ur class/school mate... hahahaha... entah siapalah kawin dengan aku esok ni mesti pening.. tapi aku rasa jodoh aku orang dekat kat hati ni je...... kawan kawan, bekas rakan sekerja, atau kawan sekampung... sekali mak aku cakap kawin dengan orang johor je lah... tak munkin lah kot <== tak mungkin.... ibu ibu... kan dah bagi tahu..... sekali aku lastly hidup sendiri.. choi choi choi...

owh hati aku sakit bila terima panggilan telefon dari orang tua itu.. hati aku sakit sangat.... rasa macam cerita saya sepasang kasut karangan masa kecik kecik dulu... masa cantik bersih di basuh di jemur di kapur.. bila mula lusuh.. basuh pun sekadar basuh.... kapur sebab nak color putih je.... pastu.. kena buang... hanyut kat sungai.. tak ada tempat berteduh... terdedah kepada keganasan cuaca... akhirnya ter-biodegradable....

No comments: