Sunday, January 24, 2010

Aduka Taruna should be punish + Other blogger in act of the same defamation

he writes, but he is ignorant, Aduka taruna blog might be hit with a lot of numbers.... but sadly this person is oblivious. I am ashamed to know a person like this existed in Malaysia Negara BerDaulat.

but i am satisfied thou.... the more surprise i found it is from a person who put this in his blog (which is the was removed with a notification - click here to read)
Kesian...... Kenapa ada orang macam ni?

you should see his shout mix box... still defensive and trying to straight things up by using issue like "Daulat is Khurafat" .... kesian....


read this:
Walaupun berbeza idealogi politik, saya ucapkan terima kasih kepada blogger UMNO kerana membantah dan menekan keterlanjuran saya. Kemudiannya saya ucapkan terima kasih kepada rakan-rakan yang telah menegur dan menasihati saya. <--- kesiankan... not from his own feeling of guilty but was ask from others....

Apa yang sangat dikesalkan ialah kealpaan saya bahawa saya tidak lagi membawa imej persendirian, sebaliknya membawa imej satu kumpulan jalan sisi untuk Islamic State. <-- sangat...

Jadi dengan ini.

1. Saya memohon maaf kepada seluruh warga Malaysia umumnya, warga Johor khasnya atas keterlanjuran saya. (Why to rakyat only?)

2. Berjanji akan memperbaiki tingkah laku dari masa ke semasa.

3. Menarik semula artikel luar norma kemanusiaan itu dari blog saya sebagai tanda saya akui kesalahan saya.


Yang benar,

AdukaTaruna


Semoga jadi pengajaran kepada kita semua... kebebasan bersuara yang dikatakan tiada di Malaysia.... inilah hasilnya, tapi bagaimana pula jika ada orang seperti ini?

Agama dan Adat menjadi sendaan... lebih memalukan bila ianya seperti meludah kelangit (akhirnya jatuh ke diri jua)

Update : Huiyo ....Funny i only wrote: Maaf sahaja tak cukup , he block my IP... must be piss off a lot off people condemn him
View His Shout Box

Update : Sila baca artikel bertajuk "Pasukan khas siasat blog hina Almarhum Sultan Iskandar",di alamat http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Sunday/Mutakhir/20100124230121/Article/

or

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0125&pub=Utusan_Malaysia&sec=Jenayah&pg=je_02.htm


Update at 1.41 PM Jan 25

more defamation


4 comments:

jujahxo. said...

kurang ajar punye aduka taruna !!!
berani lu kutuk sultan gua !!

aLiSh said...

Tulah pasal..... apalah orang tukan tak ada kerja len nak ikut sedap cakap je... hampeh tul!

apalah salah Almarhum Sultan kita kat dia.....

EyEdA said...

huhu
siap kene block ip tuhh
kite gune la pc opis
huhuhu

aLiSh said...

itulah pasal tadi dah sambung sikit... untuk ucap selamat je ahha