Thursday, November 05, 2009

Body Odor: Fights back naturally

BO omg can't stands it... okay i know you (who ever you are) strong religious believer but hello BO just doesn't goes with our religion come on... remember we must keep our self clean.... nope it is not what you think yes alcohol is a sin but that is when we consume excessively which later cause nausea and hangover+ anything that going to leave major effect to your body is sinful. but alcohol contain in deodorant and antiperspirant is so little beside no major effect in your body.... and fatwa in Malaysia categorize this product as mubah/harus so why not just use it.....

okay so you still forbid alcohol in you life why don't you use natural way to deodorize ur self... follow this step:

Bath: bathe with lemon and bicarbonate soda or vinegar or try apple cider vinegar + mix in essential oil or rose water. recommended 3 times a day.

after bath: mix bicarbonate soda with body talcum and smear it to your armpit or apple cider vinegar. or some corn starch to make it extra dry.....

clothing:
always dry your body well and wear fresh clothing each time... wipe with fresh set of towel... wash your towel like 2-3days once....

Drink: fresh water, no coke, no Pepsi, no teh-O no anything else but H2O

Food:
Avoid: strong flavored food like curry, onion, egg, cocoa
try: high in zinc food... clam, oyster, dark leaf green vegetable like spinach

that's just it ..... bukan susah sangat pon nak senangkan org sekeliling kan

p.s
for those who okay with alcohol try bathing and use deodorant before you sleep... it make all the different for people who didn't do this everyday... try to use spray type of deodorant if you love walking and sport.... as you may spray until it cover the whole body....

2 comments:

jujahxo. said...

tips apa yg banyak banyak sangat ni alish?

aLiSh said...

tips untuk hilang kan bau busuk lah.... bukan apa adalah hamba allah ni aku tanya ngan dia ko penah cuba deodorant tak ... sebab dia selalu complain org mcm tk nk dekat dengan dia aku kata lah ko nak tau kenapa tak... pasal bau badan ko tu.. cuba ko lepas mandi pakai deodorant... pastu dia kata tak boleh ada alcohol haram... ni yg marah dah mintak tip pastu bagi aku ayat apa tah siap link pasal alcohol aku chek lah kat e-fatwa... tak de pun kata haram minyak wangi ngan deodorant... lepas dia sekolah kan aku kata aku tak cukup kuat agama lg pasal lain lain aku pun malas nak cakap dah... cuma dengan post benda ni semoga ada org len pulak yg ikut...

p.s aku tgk ada satu rancangan pulak kalau kko pakai product yg kat kedai.... methyl paraben atau apa apa yg ada paraben akan banyakkan toksin dalam badan so kalau tak nak bau busuk dan tak nak toksin ni lah petuanya huhu