Tuesday, August 04, 2009

Spot Bleeding


After askin' around with the "soon to be mommy" around me.... spot bleeding is normal after all from week 7 to week 10++.... feuhhhhh well i just have to convince her it is normal.... for those people who confuse what am i talking about... am talking about bleeding spot while you preggie....

according to the doctor I talk to, if it was light red, brown then there is no problem..... and even sometime you can have your period while you preggie.... but it is advised for people who had this syndrome to check your HCG level.... and consult doctor...

haha... I think I should get Nikah soon... my post are all about pregnant things these days.... lol... Doakan saya and wish me luck :P

6 comments:

jujahxo. said...

iA. mOga jOdOh kO akan cepat sampai. aminnn :)

tapi kan,, aku macam tak bp nak pahamlah entry kO ni?? bOleh jelaskan tak??

aLiSh said...

ok mira ni dia sapu sampah mcm kerja berat sikit lah postu dia pun tak kerja tapi... baru baru ni dua tiga hari kat panty liner dia ada mcm satu tompok darah.. so dia panik lah pergi doktor bg tau dia ada tompok tu dah tiga hari... doktor tu kata selagi tak ada ketul mcm period tu anak dia ok lah lah tak gugur... kecuali kalau darah dia mcm kita period tu baru ada kemungkinan gugur... so kalau darah sikit sikit atau mcm ada cokelat cokelat sikit tak apa... itu normal sampai masa 3-4 bulan ... kadang kadang belaku sebab baby kan dia pusing kat lam perut kan so placenta to bergesel buat dia ada darah sikit... tapi mcm kalau pakai seluar ketat sangat pun boleh menyebabkan spot bleeding ni... so selagi tak seious selagi tu tak perlu gusar adakah baby anda sihat atau tidak... sekian terimas...

erk thanks tau... hu hu hu

dAdDy & mUmMy said...

x ame agi aish kawen... aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn.....

aLiSh said...

Amin hahahhaa (ek eleh boleh syok sendiri pulak aku ni wohooo kawin)

jujahxo. said...

OOhhh gitu eh?? tapi kan aku kalO peOt pOn darah aku memang tak berketul ketul tau. tapi tak kesahlah.

terima kasih banyak eh atas penerangan kO yg panjang lebau tu. hehehh;b

aLiSh said...

huhuh tips untuk tau critical ke tak... sob sob sauber