Monday, August 03, 2009

Cool

http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2009/8/3/nation/4444428&sec=nation

aha we should have this platform earlier... easier for the so called reformist yg suka malukan negara and menyusahkan rakyat to do their things.... and proud of it.....


I agreed to
http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2009/8/3/nation/4443345&sec=nation
and proud of it :P

and having fun reading the comment on this post
http://mazidulakmal.blogspot.com/2009/08/demonstrasi-jalanan-perarakan-maulidur.html
just to see how stupid for people to claim that and even equalize something and lastly people will as always mistook the Religion it self... Kadang kadang extreme tu memang baik tapi kelakar lah ..am not pro in any side but i care about what people think About our Country, Our Economy and most importantly others perspective toward My religion.. am not that good but i think i still can distinguish whats wrong and whats right...

p.s Busy week might not reachable...
please contact me via email... misplace both phone somewhere

and tak tau kenapa aku marah sangat ada student yg camni...buat aku
Sedih sebab lahir kat johor tiba tiba sebab tak terbabit pun dengan blogger ni... still question why some blogger misuses self representation(Kalau pun nak berjuang janganlah guna blog title yg global bagi tempias)... menjadi yg tak setuju dan tak telibat pun terlibat... tapi tahniahlah sebab dia antara kaum yang ____ isi sendiri lah.... I love Johor Jangan Cemar Negeri Kelahiran sendiri... suka baca pasal ilmu dan maklumat lain yg dipaparkan kecuali yg ini dan apa apa yg berbau hamis:

8 comments:

Ahmad Nadzri Bin Muhammad Nasir said...
This comment has been removed by the author.
Ahmad Nadzri Bin Muhammad Nasir said...

mmg betul, kita tak patut la nak terlampau ekstrem dengan benda2 macam ni. namun kalo tak de mereka ni kerajaan boleh buat sesuka hati mereka. sekarang ni boleh la ckp sebab tak kena batang hidung sendiri tapi kalo dah terkena baru la nak memperjuangkan. Lagi satu ISA ini adalah boleh dikatakan haram kerana ditangkap tanpa dibicarakan atau dipersalahkan oleh pihak yang adil.

aLiSh said...

Ok /me terima pandangan anda... cuma ada banyak cara lain... kita tak semestinya ikut aje batang hidung orang.... even aku pun jarang dengar mak bapak aku...(okay derhaka tau) tapi jika kita pasti kita tak akan memperdaya kepercayaan tu tak salah rasanya

CONTOH:
sebagai contoh... kat dalam university.. sesetengah rules and regulation boleh di tukar.. so buat tunjuk perasaan bukan caranya...

kita boleh juga
1. minta tunjuk MPP
2. petition (permohonan beramai-ramai) and bills (debat pejuangan)
3. pilih wakil yg kita pasti boleh bantu kita untuk mengubah sesuatu... (DENGAN AMAN OK)

negara kita ada pelembagaan.. dewan negara dan dewan rakyat... so apa guna dewan dewan tu kalau org yg kita pilih kurang hajar tak ikut adap dalam dewan dah keluar dewan sesuka hati bila dikenakan syarat tak boleh masuk dewan sebab kesalahan yg dibuat asalnya nak ngamuk pulak.. tak ke ..... well jawap sendiri

pastu pasal kena hidung sendiri
5 individu yg rapat cuma sokong opposition sebab apa.. loan dah amik tapi business tak berjaya salahkan kerajaan tak tolong rakyat.. usaha 0.... so salah siapa...

kalau ada rules kata kita tak perlu buat tunjuk perasaan tujuan untuk keamanan negara.. salah ke kalau org tu kena tangkap kerana against the rule.... s

CONTOH 2:

let say aku kena tangkap basah... aku amesti terima maki hamun org... ompatan org sebab memang salah aku.. tak ke itu apa yg perlu kita terima sebab kita yg cetus...

cuma org yg tak ada sivik aja tak faham perkara yang telah diaturkan...

sesuatu itu dibina untuk kebaikan semua org apa salahnya beside...

aku bukan pro kerajaan atau sebaliknya

saya aktivis keamanan, kesejahteraan ekonomi dan pandangan org terhadap Agama dan negara kita....

sebab tu tak perlu tunding jari salah org itu ini jika diri tak kemana... RAKYAT MALAYSIA MELAYU CINA INDIA semua ada handicap masing masing... tapi tak ada yg bersyukur.... ini pandangan saya....

tapi memang kita semua MUDAH lupa...

aLiSh said...

p.s kita bertindak ada apa yg kita cakap adalah contoh... so kalau kawan kawan aku kat luar malaysia kutuk malaysia dan ISLAM pasal event bodoh macam ni memang lah aku marah

susah nak convince org yg Malaysia negara yg Aman dan Islam adalah Agama yg tidak menyokong kezaliman.. tapi nak buat macam mana...

lagi pun kan demonstrasi ni boleh buat malaysia popular... kita boleh main boikot sana sini...

kawan2 aku pun tak yah datang malaysia lg... hurm nak keluar negara kita bukan kaya dan ekonomi stabil mcam diaorg.....

semamang nya bukan salah "reformist dan keaggungan si berpaling tadah memburukkan nama bangsa dan negara sendiri.... we were fine before when we respect each other.... and understand each other... pencetus bermuka dua memang hebat sebab boleh memecah kan kaum sendiri... congrats people am so proud..... period"

dAdDy & mUmMy said...

aishhhh...yul agree ngn aish.... diorng yg wat demons n menyokong ni mmg hampeh... pikirran singkat... cian2 kt org yg nak meniaga.. menutup pintu rezeki org len.. kan dosa namenyer... ape xpikir ke....

lagis atu...opismet yul ade nak bawak ank die g spital sbb asma... tp tersangkut kat jam? cube pikir lau nak die meninggal? sape nak tnaggung..???

huh ! mmg nyampah gile r ngn org2 pembangkang ni... perosak bangsa,negara,agama... memalukan dgn org lua... huh!

ase nak tembak sowang2.... huhuhu~~
tp xmampu...sbb fikiran diorng da disumbat ngn ajaran kolots PR... hauhuhu~~

wat ever....

aLiSh said...

Haha Lol .... isk.... kawan alish dari aussie ada kat sini dia org datang malaysia cuti lalu situ lah sangkut.. kan ada yg pakai songkok semua... isk penat nak jawap soalan diaorg....(kena jawap dlm bm takut depa baca haha) dulu punya penat convince kan diaorg pasal Islam masa musim bom kat indonesia 3 tahun dulu :( sedih rasa mcm kena frame nak jawap.... nasib member tu pernah datang sini.... fuhhhh

jujahxo. said...

kalO aku jadi pOlis pempuan kt situ,, aku cekik kuat kuat leher ngn tengkuk pempuan pempuan yg berpurdah berpura pura alim nk menentang itu ini!!

takpOn sepak je kuat kuat dari belakang time derang tgh sebOk berlari tu! biar tersungkur idung takde terus!

mengada! kalO tak salah,, watpe nak takOt pada ISA???? daripada nk mansuhkn,, tengOk tengOk skali derang yg masuk ISA! hahhh padan muka!!!

aLiSh said...

Oja nak nangis aku dengar .. kejam gila... alah tak apa lah... bagi ISA telah lakukan tugas yg baik semasa selepas kemerdekaan kita dari Jajahan british dengan melindungi kita dari puak komunis dan juga melindungi kita dari org yg berpaling tadah so keamanan negara akan membawa kita satu tahap dimana kepercayaan org luar terhadap negara kita dapat dipertingkatkan... ini adalah penting untuk memajukan negara kita .... kearah negara yg bertamandun Maju dan Dilinduni Allah.... :P